Η Περιφερειάρχης Αττικής στην κοπή πίτας του Θριάσιου Νοσοκομείου

12.02 1«Η δημόσια υγεία είναι πολύτιμο κεφάλαιο για τη συνοχή μιας κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Αττικής, εδώ και 4,5 χρόνια έχει κάνει μια σαφή επιλογή. Να στηρίξει, παρά τα θεσμικά εμπόδια και τις χρόνιες παθογένειες, τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Όλα. Χωρίς διακρίσεις. Με την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, αξίας 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας». Αυτά τόνισε σήμερα, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο».

1,5 εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για το Θριάσιο Νοσοκομείο

«Από αυτά, το Θριάσιο θα αποκτήσει μηχανήματα όπως αναισθησιολογικά μηχανήματα ή ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα, κόστους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ» συνέχισε η ίδια, προσθέτοντας: «Συμβάλλουμε έτσι στη στήριξη της δημόσιας υγείας, που ορισμένοι επιθυμούν να την καταστήσουν πεδίο εμπορευματοποίησης. Στηρίζουμε τα νοσοκομεία της Αττικής, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, όλες και όλους που δίνετε καθημερινά έναν αγώνα διαρκείας. Για τη ζωή των συμπολιτών μας. Και σας ευχαριστούμε για αυτό. Γνωρίζετε ότι στην Περιφέρεια Αττικής έχετε έναν σταθερό σύμμαχο και συμπαραστάτη στον αγώνα σας». «Δεσμευόμαστε και συνεχίζουμε. Δυνατά και αθόρυβα. Για την Αττική και τους πολίτες», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, για το Θριάσιο Νοσοκομείο, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού που περιλαμβάνει:

–          Ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα

–          Ψηφιακό ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα

–          8 πλήρη αναισθησιολογικά μηχανήματα

–          Πλήρη ψηφιακό ενδοσκοπικό πύργο

–          Πλήρη πύργο λαπαροσκοπικής χειρουργικής

–          5 μηχανήματα τεχνητού νεφρού12.02 2

Παράλληλα, για την περαιτέρω ενίσχυση της δημόσιας υγείας η Περιφέρεια, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτεί με προϋπολογισμό ύψους 22,3 εκατομμυρίων ευρώ, τη λειτουργία 54 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική για τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ, μεταξύ άλλων, διαθέτει πόρους ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά νέων, σύγχρονων ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Στην εκδήλωση την Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φώτης Χρυσικός και Ταξιάρχης Φαρμάκης.

 12.02 3