Σε Δομές της Σαλαμίνας συνεχίστηκε σήμερα η διενέργεια δειγματοληπτικών Rapid Tests από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της σχετικής Δράσης που θα πραγματοποιηθεί σε όλος το εύρος της Αττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

210305 photoΓ. Πατούλης: «Δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας με πράξεις και όχι με λόγια. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον πολίτη και στους εργαζόμενους, με στοχευμένα προληπτικά μέτρα για την καλύτερη προστασία τους»

Στη Σαλαμίνα μετέβησαν σήμερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, προκειμένου να διενεργήσουν δειγματοληπτικά ρινοφαρυγγικά τεστ, με τη μέθοδο της ταχείας διαδικασίας Rapid test, στο πλαίσιο σχετικής δράσης που ξεκίνησε χθες από τον Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί σε όλος το εύρος της Αττικής μέσα στις επόμενες 15 μέρες, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών σήμερα, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και του Δημάρχου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλου διενήργησαν 500 τεστ σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και σε εργαζόμενους στο Δημαρχείο Σαλαμίνας,  στο Δημοτικό σχολείο κοινότητας Αιαντείου Σαλαμίνας και στην κοινότητα Αμπελακίων Σαλαμίνας.

Επιπρόσθετα σήμερα πραγματοποιήθηκαν άλλοι 57 έλεγχοι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β’ Αθηνών, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ καθώς και στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής.

Να σημειωθεί πως στη διαδικασία, εκτός από τα RapidTestsπροβλέπεται και δυνατότητα ελέγχων με μοριακή τεχνική προς επιβεβαίωση, πιθανών κρουσμάτων.

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ), για τις επόμενες 15 ημέρες, θα εξετάσουν στο σύνολο των Διοικητικών Δομών της Περιφέρειας Αττικής, Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Στο πλαίσιο της  Δράσης θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο θα παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Εμείς επιλέξαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, δίπλα στον πολίτη. Συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας, με στοχευμένα προληπτικά μέτρα για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Aυτή την περίοδο η θωράκιση της δημόσιας υγείας είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η συγκεκριμένη δράση που ξεκινήσαμε σήμερα  και στοχεύει μέσω του εντοπισμού πιθανών κρουσμάτων, να συμβάλει στην επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων και στην ανακοπή της αλυσίδας της μεταδοτικότητας του ιού.

Με την ευκαιρία και με αφορμή τις σημερινές αναφορές του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για δήθεν υπερτιμολόγηση των rapid τests που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Αττικής, τον παραπέμπω, ως απάντηση, στην ομόφωνη απόφαση έγκρισης της σχετικής δαπάνης, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας. Στον λαϊκισμό και τους υποστηρικτές του απαντάμε με πράξεις και όχι με λόγια.

Aυριανές δράσεις

Αύριο τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα διενεργήσουν ελέγχους στη  Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφέρειας Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 196 και στο Δημαρχείο Καισαριανής, στην συμβολή των οδών Βρυούλων και Κλαζομενών.

Τα rapidtests στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα διεξαχθούν μεταξύ 10.00-14.00.

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

photo salamina 1 .jpg JPG 94,38 KB19/08/21 08:47:02
photo salamina 2.jpg JPG 110,14 KB19/08/21 08:47:03
photo salamina 3.jpg JPG 87,93 KB19/08/21 08:47:04