Άμεση ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους στην Περιφέρεια Αττικής

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται ότι θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ/ΕΜΚ.

Συγκεκριμένα, με στόχο την προστασία των πολιτών και προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανά προβλήματα που θα ανακύψουν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν τεθεί σε επιφυλακή και είναι έτοιμες να συνδράμουν με τα διαθέσιμα μέσα, στα οποία περιλαμβάνονται εικοσιπέντε (25) εκχιονιστικά μηχανήματα, δέκα (10) φορτωτές και δύο (2) γερανοί ρυμούλκησης οχημάτων. Ανάλογα δε με την ένταση των φαινομένων δύναται να ενισχυθούν και από άλλα μηχανήματα. Ακολούθως, επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος που είναι αποθηκευμένη σε διάφορα σημεία, για τυχόν ανάγκες που θα παρουσιαστούν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH παρέχεται άμεση ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής. Τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια. Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς για την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.