Σε ετοιμότητα για πιθανό δεύτερο κύμα που θα πλήξει την Αττική

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά  μας η ασφάλεια των πολιτών. Η Περιφέρεια θα  συνεχίσει να είναι διαρκώς παρούσα, όπου απαιτείται»

εικόναΜε εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, από την πρώτη στιγμή που το κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Αττική, τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, διέθεσε 38 εκχιονιστικά μηχανήματα, 8 χωματουργικά μηχανήματα και αλατιέρες που έριχναν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας αλάτι σε δρόμους που είχαν παγώσει, εξοπλισμό ο οποίος συνέδραμε ουσιαστικά στο να διατηρηθούν ανοικτοί οι δρόμοι και να μη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από τη χιονόπτωση κυρίως σε περιοχές της Αττικής που τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα.

Παράλληλα διένειμε περίπου 40 χιλιάδες σακιά με αλάτι σε πάνω από 30 Δήμους όπως και  στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση Πεντελικού (ΣΠΑΠ) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα από τη χιονόπτωση. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε πλήρη επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει, ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική.

Ο γενικότερος συντονισμός γίνεται από τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) στο Καπανδρίτι την οποία πριν λίγα εικοσιτετράωρα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για το επίπεδο ετοιμότητας του  μηχανισμού της Περιφέρειας αλλά και να συντονίσει το πλέγμα προληπτικών μέτρων, προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Στο συντονιστικό κέντρο βρίσκονταν συνεχώς προκειμένου να παρακολουθούν το έργο της Πολιτικής Προστασίας που έχει και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, εκτός από τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος  τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος χωρικού σχεδιασμού και έργων Θ. Κατσιγιάννης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας έθεσα όλο το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονταν όλο το εικοσιτετράωρο επί ποδός, διευκολύνοντας τις τοπικές αρχές και τους πολίτες, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα σε περίπτωση που έρθει και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας. Θέλω να τις συγχαρώ γιατί επέδειξαν υψηλό αίσθημα καθήκοντος και συνέδραμαν, προκειμένου να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η Περιφέρεια θα  συνεχίσει να είναι διαρκώς παρούσα, όπου απαιτείται προκειμένου να μην νιώθει κανένας πολίτης απροστάτευτος». 

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες 

photo kakokairia 1.jpegJPEG 716,28 KB19/08/21 08:21:53
photo kakokairia 2.jpg JPG 664,51 KB19/08/21 08:21:49
photo kakokairia 4.JPG JPG 134,20 KB19/08/21 08:21:50
photo kakokairia 6.jpg JPG 165,19 KB19/08/21 08:21:52
photo kakokairia 9.jpg JPG 170,70 KB19/08/21 08:21:53