Γ. Πατούλης: «Ως Περιφέρεια θα επενδύσουμε στην πρόληψη και προστασία της υγείας των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

ky1Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Κέντρου  Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) Περιστερίου, του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Οδοιπορικό», καθώς επίσης και του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Περιστερίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση ky2προληπτικών εξετάσεων για οκτώ κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα οκτώ νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Αττικής και  Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο Περιστερίου για την  βράβευση του τοπικού ΚΕΠ Υγείας.

ky3Αναφερόμενος  στον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας, δήλωσε: «Τα ΚΕΠ Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων.  Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας, αποτελείται από 100 δήμους μέλη του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούληση μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Γεγονός που σηματοδοτεί  μία στροφή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο συγκεκριμένος θεσμός  συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού καθώς είναι ένα βασικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ, που έχει σαν σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών για να προληφθούν έγκαιρα σοβαρές παθήσεις.» Ο κ. Πατούλης επίσης αναφέρθηκε στην ευθύνη της Περιφέρειας, να επενδύσει στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων και τόνισε ότι αυτό θα υλοποιηθεί  μέσα από την επιδότηση των ΚΕΠ Υγείας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης  ο Πρόεδρος του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ,  Υπεύθυνος Λειτουργίας τουky4 ΚΕΠ Υγείας & του Κοινωνικού Ιατρείου, και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε Θέματα Υγείας κ. Γιώργος Μπεκιάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αντώνης Βαθιώτης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα ισότητας κα. Μαρία Αγγελοπούλου,  ο Συντονιστής της Περιφέρειας Αττικής για το  ΕΔΔΥΠΠΥ  κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Περιστερίου.

Την Εκδήλωση συντόνισε η κα Χριστίνα Κωνσταντακοπούλου, Υπ. Γραφείου Δήμαρχου και Συντονίστρια Δήμου Περιστερίου  για το ΕΔΔΥΠΠΥ, και στήριξαν με τη παρουσία τους  μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Περιστερίου καθώς και πλήθος κόσμου.