Γ. Πατούλης : «Η ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού κεφαλαίου της Αττικής μας, είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Ειδικά στην παρούσα κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, είναι καθήκον μας να εστιάσουμε σε τουριστικούς προορισμούς με σημαντική ιστορία, όπως η Αίγινα»

Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Πολιτισμού, υπό την υπουργό Λ. Μενδώνη, με αντικείμενο την Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφεί άμεσα μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας για το έργο «Αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός» στην Αίγινα

Το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφεί άμεσα μεταξύ της Περιφέρειας  Αττικής και του Υπ. Πολιτισμού με αντικείμενο το έργο «Αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξης ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός», συζητήθηκε σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Πολιτισμού, υπό την υπουργό Λ. Μενδώνη και  με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Η κα Μπόγρη μετέφερε τη βούληση του Περιφερειάρχη να ξεκινήσει άμεσα η δρομολόγηση του έργου, με στόχο, την ανάδειξη του σημαντικού ιστορικού και πολιτιστικού χώρου, στο όμορφο νησί της Αίγινας.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 25 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, όπου θα οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και τη δρομολόγηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά: « Η ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού κεφαλαίου της Αττικής μας, είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Ειδικά στην παρούσα κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, είναι καθήκον μας να εστιάσουμε σε τουριστικούς προορισμούς με σημαντική ιστορία, όπως η Αίγινα. Επενδύουμε στην πλούσια ιστορία και στο σημαντικό πολιτισμό της Αττικής μας, με έργα και παρεμβάσεις που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο».