Συνάντηση με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30.03.2015, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου, στην οποία συμμετείχαν ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού Γιώργος Μόσχος, η εκπρόσωπος του ΕΚΚΑ Γιώτα Μάνθου και η Δ/ντρια Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής Δέσποινα Χατζόγλου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως ο θεσμός της αναδοχής και η εύρυθμη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων. Επίσης, διερευνήθηκαν οι θεσμικές πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορεί να αναληφθούν από κοινού, ώστε να αντιμετωπιστούν χρόνια θεσμικά και οργανωτικά προβλήματα που αφορούν την προστασία και ευημερία των παιδιών.
Η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής της ως Συνήγορος του Παιδιού, και τις άλλες αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες θα είναι διαρκής, με στόχο τα δικαιώματα του παιδιού να μπουν στο επίκεντρο της δημόσιας πολιτικής.