Γ. Πατούλης: «Στόχος μας να αποκτήσει η Αττική ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα αποτελεί όαση πρασίνου, αναψυχής και εκπαίδευσης»

fdcvfΗ επιτάχυνση των διαδικασιών για την ταχύτερη και βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ που έχει διασφαλίσει η Περιφέρεια Αττικής από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση του Πάρκου Τρίτση, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Σ. Σταθόπουλο.

Κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας ο κ. Πατούλης εξήρε την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και προσωπικά του υπουργού Κ. Χατζηδάκη να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες διοίκησης του Πάρκου Τρίτση στην Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι πολύ σημαντικό που αυτή η πρωτοβουλία συνοδεύτηκε και από την απόφαση να δοθούν κονδύλια ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την αναβάθμιση και ανάπλαση του Πάρκου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας.

«Προτεραιότητά μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να μεταμορφωθεί το πάρκο, σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα» τόνισε και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια ήδη έχει προϋπολογίσει 1 εκ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης, ενώ προχωρά με ταχείς ρυθμούς και στη στελέχωση των υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν το εγχείρημα.

«Βούλησή μας είναι να διώξουμε επιτέλους την εικόνα υποβάθμισης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Πάρκο και σε συνεργασία με αξιόλογους πανεπιστημιακούς, τους Δημάρχους των όμορων Δήμων αλλά και με τοπικούς φορείς, να του δώσουμε ελκυστική όψη για όλους τους πολίτες”, ανέφερε.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέπτυξε στον κ. Σταθόπουλο το όραμα της Περιφέρειας, να μετατραπεί το Πάρκο Τρίτση σε πάρκο των Εθνών το οποίο θα είναι μία σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. «Θα συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, μέσω του Αντιπρύτανη και Προέδρου του Φορέα του Πάρκου κ. Ζωγραφάκη, για την εκπόνηση σχετικών μελετών», επισήμανε.

Ο κ. Σταθόπουλος επικρότησε το σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής και τόνισε πως από την πλευρά του το Πράσινο Ταμείο θα συνδράμει για την ταχύτερη δρομολόγηση των έργων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε σχετικά:

«Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική, Περιφέρεια υγείας, ευζωίας και οι κάτοικοί της να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον. Θα κινηθούμε με γρήγορες διαδικασίες, χωρίς χρονοτριβές και με διάθεση σύνθεσης και ενότητας, πολύ γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα».

IMG_8335.jpg JPG 640,31 KB18/08/21 10:04:34
IMG_8339.jpg JPG 487,18 KB18/08/21 10:04:34