Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής, όπως έχει πράξει για την Πυροσβεστική και την Αστυνομία θα συμβάλει με κάθε μέσο στην ενίσχυσή και της Τουριστικής Αστυνομίας –Συγκαλούμε άμεσα ευρεία σύσκεψη με κεντρικό θέμα τον τουρισμό» 

Την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του τουρισμού στην Αττική, καθώς και για τις ελλείψεις σε επίπεδο υλικοτεχνικών υποδομών της Τουριστικής Αστυνομίας είχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η Διοικητής του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Αθηνών  Γ. Αρχιμανδρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν,  ο Εντεταλμένος για θέματα τουρισμού Περιφερειακός Σύμβουλος Θ. Κουτσογιαννόπουλος και ο Αρχιφύλακας της Τουριστικής Αστυνομίας Ν. Σολδάτος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα τουριστική περίοδο μετά την πανδημία του κορωνοϊού  και τις δυνατότητες της Αττικής να φιλοξενήσει με ασφάλεια τους επισκέπτες της.

Μεταξύ άλλων η Διοικητής κ. Αρχιμανδρίτη αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Τουριστικής Αστυνομίας, στις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού και στις αυξημένες υποχρεώσεις των στελεχών της, ενώ επισήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών και των μέσων που αξιοποιούνται. Στη συνέχεια τόνισε ότι το μοναδικό όχημα που διαθέτει το τμήμα της Τουριστικής Αστυνομίας στην Αθήνα είναι εικοσαετίας, ενώ το κτήριο στο Κουκάκι εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τη Διοικητή για το σημαντικό έργο που προσφέρει στην Αθήνα η Τουριστική Αστυνομία και τη διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό των στελεχών της προκειμένου να καταφέρουν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει προκειμένου να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα ευρεία σύσκεψη με κεντρικό θέμα τον τουρισμό στην Αττική.

«Η Περιφέρεια Αττικής, όπως έχει πράξει για την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, παρέχοντας τους οχήματα και εξοπλισμό, θα μεριμνήσει προκειμένου να ενισχυθεί και  η Τουριστική Αστυνομία.

Για μας είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά σε επίπεδο πρόληψης και όχι καταστολής. Είμαστε υπέρ της ενίσχυσης της Τουριστικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στην Αττική η οποία αποτελεί το σημαντικότερο πόλο έλξης τουριστών.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο. Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και της εθνικής ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να τον στηρίξουμε». 

     

IMG_34500003.jpg JPG 183,02 KB18/08/21 10:32:39