Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σγουρός για την υπόθεση του Γραμματικού, τον εκθέτει διπλά. “Ξεχνά” ότι διοίκησε για πολλά χρόνια την Αττική, είτε ως Νομάρχης, είτε ως Περιφερειάρχης κι έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τα σημερινά αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στο Λεκανοπέδιο, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Στη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του δεν προχώρησε καθόλου η ανακύκλωση και τα διαφορετικά ρεύματα συλλογής, όπως γινόταν ήδη σε άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης, αφού στην Αττική θάβαμε χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια μας. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο ακολούθησε και η επόμενη από αυτόν Διοίκηση της Περιφέρειας. Το ποιος λοιπόν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, να μην το λέει σε μας.

Αντίθετα θα έπρεπε  αντί να κατηγορεί τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, να μας εξηγήσει για ποιον λόγο “κρύφθηκε” από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου και αποχώρησε από αυτό, όταν συζητήθηκε το θέμα του Γραμματικού. Δεν είχε άποψη για το ζήτημα; 

Κι αν είχε, γιατί δεν έμεινε να την υποστηρίξει με την ψήφο του; 

Δεν καταλαβαίνει ότι με την στάση αυτή εκθέτει τόσο τον εαυτό του, όσο και την παράταξή του; 

Επίσης, αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο διαστρεβλώνει τις δηλώσεις της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ξεκάθαρα δήλωσε ότι θα εξετάσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ως έχει υποχρέωση , τις ενστάσεις που εξέφρασε για το Γραμματικό ο Δήμος Μαραθώνα. 

Κι αν  οι ενστάσεις αυτές είναι τεκμηριωμένες, με αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλων αρχών, τότε θα προχωρήσει στην ακύρωση του έργου. 

Αν όμως οι ενστάσεις αυτές είναι χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, το έργο θα προχωρήσει, σε συνεννόηση πάντα με τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής “δίνει λογαριασμό” για τις πράξεις και αποφάσεις της μόνον στους πολίτες κι όχι στα κόμματα.