Γ. Πατούλης: «Εντατικοποιούμε τις δράσεις μας και αναλαμβάνουμε καινοτόμες πρωτοβουλίες με στόχο την καλύτερη θωράκιση των πολιτών»

Μεεπίκεντρο την ενίσχυση του δικτύου στήριξης και προστασίας των πολιτών, μέσα από την εντατικοποίηση στοχευμένων δράσεων αλλά και την ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συγκάλεσε σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους χωρικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.

Στη σύσκεψη μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης.

Μαζί με τον κ. Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή.

Δημιουργία τράπεζας Αίματος και δωρεάν γεύματα σε ευπαθείς πολίτες στο επίκεντρο

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να ξεκινήσει εθελοντική αιμοδοσία το προσεχές τριήμερο (15-16-17 Μαΐου) με στόχο τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία δράση ουσιαστικής αλληλεγγύης. Σε αυτό το πλαίσιο τους κάλεσε να υποστηρίξουν και να επικοινωνήσουν την πρωτοβουλία προκειμένου να προσέλθουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην έναρξη του επισιτιστικού προγράμματος το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια με τη χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ, επισημαίνοντας ότι την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε απρόσκοπτα η διαδικασία διανομής περίπου 40.000 γευμάτων τα οποία θα δίνονται καθημερινά σε ευπαθείς πολίτες. «Πρόκειται για μία μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς η οποία απαιτεί συντονισμό απ΄όλους μας», τόνισε.

Αυστηρές κυρώσεις στις ΜΦΗ που δεν τηρούν τη νομοθεσία

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, υπογραμμίζοντας πως εξαιτίας της έγκαιρης εφαρμογής των μέτρων που σύστησε η Περιφέρεια και τη συνεχή αυστηρή επιτήρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής. Ωστόσο επισήμανε πως πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες να επισπεύσουν τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων σε Μονάδες που είτε λειτουργούν χωρίς άδεια είτε παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές.

Εντατικοποίηση και ενίσχυση των ψεκασμών για την προστασία από τα κουνούπια με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των ψεκασμών που υλοποιεί η Περιφέρεια για την προστασία των πολιτών από τα κουνούπια ο κ. Πατούλης τόνισε πως θα ενισχυθεί με επιπρόσθετους ψεκασμούς για την καλύτερη θωράκιση της Αττικής. Παράλληλα ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται ένα νέο τριετές πρόγραμμα εντατικοποίησης των ψεκασμών, βάσει των αναγκών των Δήμων, για να είναι οι δράσεις περισσότερο στοχευμένες και αποτελεσματικές. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι, όπως ανέφερε, η αξιοποίηση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας στη διαδικασία των αεροψεκασμών.

Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες πως με τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΕΣ ενισχύεται στο προσωπικό σε βασικές δομές της Περιφέρειας ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη ενίσχυσης του τουριστικού και του πολιτιστικού προϊόντος της Αττικής, επισήμανε ότι με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα προστασίας, σχεδιάζεται εντατικοποίηση δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.