Την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την «Κατασκευή – συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Αχαρνών» αποφάσισαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση και συμπλήρωση του οδικού δικτύου του Δήμου Αχαρνών, το οποίο, σε διάφορες περιοχές επιβαρύνεται με βαριά και υπερτοπική κυκλοφορία. Το συνολικό μήκος των δρόμων που θα υλοποιούν παρεμβάσεις είναι 6.695 μέτρα, εκ των οποίων στα 4.975 μέτρα θα γίνει πλήρης κατασκευή, ενώ στα 1.720 μέτρα θα γίνει συντήρηση με φρεζάρισμα – ασφαλτόστρωση οδών.

Συγκεκριμένα, ακολουθούν οι οδοί προς πλήρη κατασκευή, που ανήκουν στην πολεοδομική ενότητα «Αγριλέζα»: Προκοπίου, Δ. Μάτζαρου, Κων/νου Καραθεοδωρή, Ελασσώνος, Ζαλοκώστα, Ιπποδάμειας, Αριστογείτονος, Ερεσσού, Αντ. Τρίτση (σε δύο σημεία), Μηχανιώνας, Σκοπέλου, Ναυπλίου, Κάμπου, Ισημερινού, Πύργου, Ηλέκτρας, Πλατανιάς, Πάρου, Θρακομακεδόνων. Οι οδοί προς φρεζάρισμα είναι: Μπόσκιζας, Ελ. Βενιζέλου (σε δύο σημεία) και Κύπρου.

Τέλος, τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Αχαρνών.