Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Η ασφάλεια των παιδιών μας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες»

210330 irakleio

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υλοποίησης του έργου αποκατάστασης σχολικών μονάδων μετά από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στον Δήμο Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση με βάση την οποία ξεκινούν και οι εργασίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση βλαβών στο 4ο και 5ο Δημοτικό, καθώς και στο 1ο Γυμνάσιο. Πτέρυγες των συγκεκριμένων μονάδων κρίθηκαν ακατάλληλες μετά το σεισμό με συνέπεια τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη ανέρχεται στο ποσό των 1.747.160,00 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έως του ποσού των 1.383.566,49 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και από πόρους του Δήμου Ηρακλείου το επιπλέον ποσό δηλαδή 363.593,51 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών. Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης, προβλέπεται μεταξύ άλλων η επισκευή και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, η ενίσχυση των υποστυλωμάτων, η ενίσχυση δοκών, η τοποθέτηση χαλύβδινων ελασμάτων κ.α..

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: 

«Από την πρώτη στιγμή που μας ετέθη το ζήτημα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου δεσμευθήκαμε ότι θα συμβάλουμε στην αποκατάσταση των προβλημάτων των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, καθώς τα παιδιά αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για μας. Στο διάστημα αυτό πράξαμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια που θα λύσουν προβλήματα. Περιφέρεια Αττικής και Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού συνεργαζόμαστε στενά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ν. Μπάμπαλος μετά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη επισήμανε:

«Λίγα δευτερόλεπτα ενός φυσικού φαινομένου μας έβαλαν σε ένα χρονοβόρο μαραθώνιο για να βρούμε λύσεις για τα παιδιά μας, ένα αγώνα δρόμου που, όμως, πλέον φαίνεται ο τερματισμός του. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη που αφουγκράστηκε το αίτημά μας, που, όπως και εμείς, έβαλε σε προτεραιότητα τα παιδιά του Ηρακλείου και ενώνει τις δυνάμεις του μαζί μας για να προχωρήσουμε στις εργασίες επιδιόρθωσης των σεισμόπληκτων σχολείων».

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1 .jpg JPG 428,67 KB19/08/21 09:03:41
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2 .jpg JPG 360,91 KB19/08/21 09:03:43