Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος», λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «ΚΔΗΦ του Ιδρύματος για το παιδί η «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»» (Κωδικός ΟΠΣ: 5002641), στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και διακρίσεων – Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020»,

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ 

άτομα που παρουσιάζουν διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (διαταραχές αυτιστικού φάσματος) ή/και νοητική υστέρηση και που έχουν δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης σε ότι αφορά τις βασικές δεξιότητες καθημερινής ζωής (αυτόνομη κίνηση, σίτιση, χρήση τουαλέτας), τα οποία επιθυμούν να ενταχθούν στο ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας – Κ.Δ.Η.Φ. «Η Παμμακάριστος», να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Για όσους εκ των δυνητικά ωφελούμενων δεν συνάγεται από τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά ο βαθμός αυτοεξυπηρέτησής τους, θα πραγματοποιείται κλινική εξέταση και αξιολόγηση του επιπέδου λειτουργικότητας τους από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Δομής στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα αφορά στη δωρεάν παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε 75 ωφελούμενους, για χρονική περίοδο 65 μηνών. Η Δομή έχει επιλέξει το σύνολο των ωφελούμενων και έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον 09/2017 μέσω ανοικτής πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων με περιοδικούς κύκλους αξιολόγησης, για την υποδοχή πρόσθετων αιτήσεων, με σκοπό την άμεση κάλυψη οποιασδήποτε κενής θέσης προκύψει κατά τη διάρκεια υλοποίησης της πράξης, λόγω αποχώρησης ενός ή περισσότερων εκ των 75 συνολικά υφιστάμενων ωφελούμενων της Δομής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο παρών, δέκατος περιοδικός κύκλος αξιολόγησης που θα ολοκληρωθεί στις 09/12/2022 αφορά στην παραλαβή και αξιολόγηση πρόσθετων αιτήσεων, με σκοπό την κατάρτιση λίστας επιλαχόντων υποψήφιων που θα κληθούν, σε περίπτωση αποχώρησης ενός ή περισσότερων εκ των 75 συνολικά υφιστάμενων ωφελούμενων της Δομής, να καλύψουν την κενή θέση. Περισσότερες πληροφορίες για τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων παρέχονται στην ενότητα Ε’ της παρούσας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ PDF1.019,31 KB14/11/22 12:37:32
ΑΙΤΗΣΗ DOC 416,50 KB14/11/22 12:39:01