ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

για συμμετοχή επιχειρήσεων σε περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση για τα Τρόφιμα και την Φιλοξενία-Εστίαση HOFEX/ FOOD & HOSPITALITY TRADE SHOW (ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ 8-11 Μαΐου 2017).

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση για Τρόφιμα-Ποτά και Είδη Προμήθειας και Εξοπλισμού Εστιατορίων και ξενοδοχείων «HOFEX» που θα πραγματοποιηθεί από 8 – 11 Μαΐου 2017 στον εκθεσιακό χώρο Hong Kong Convention and Exhibition Centre στο ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ της Κίνας. Η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας και επιθυμούν να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα στην Κίνα και στις περιφερειακές αγορές του Μακαό, της Ταϊβάν, των Φιλιππίνων και του Βιετνάμ.

Σκοπός της Περιφέρειας Αττικής, με την παρουσία της στην διοργάνωση «HOFEX 2017» είναι να συμβάλλει στην δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών με αγοραστές της Νοτιοανατολικής Ασίας και παράλληλα να βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ανάδειξη ευκαιριών για τον αγροτοδιατροφικό τομέα της Αττικής. Ως εκ τούτου η Περιφέρεια θα επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής κατά 50% για την ενοικίαση ομαδικού περιπτέρου (το υπόλοιπο 50% θα το επιβαρυνθούν οι εκθέτες).

Η επιλογή των υποψήφιων εκθετών θα γίνει με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

1) τα προϊόντα όπως αγροτικά προϊόντα, κατεψυγμένα κρέατα- ιχθυρά, γαλακτοκομικά, φρέσκα τρόφιμα, ψωμί & αρτοσκευάσματα, βιολογικά τρόφιμα, αφεψήματα, κρέας & κρεατοσκευάσματα, gourmet, delicatessen κ.α. να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής

2) οι επιχειρήσεις να έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό

3) να δοθεί προτεραιότητα σε συνεταιρισμούς, συλλόγους, ομάδες παραγωγών

4) να εκπροσωπηθούν όσο το δυνατό περισσότερες Περιφερειακές ενότητες

5) να προηγηθούν οι εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις

Η 30η διεθνής έκθεση HOFEX (www.hofex.com), εκτός ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις της Ασίας είναι η προτιμώμενη πλατφόρμα αγοράς για την περιοχή γιατί απευθύνεται σε μια αγορά 166 εκατομμυρίων και πλέον καταναλωτών, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης εμπορικών επισκεπτών, αγοραστών και διανομέων από κάθε πτυχή του φαγητού, της εστίασης και τη βιομηχανία της φιλοξενίας στην Ασία.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αττικής με εξαγωγικό προσανατολισμό καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την 16η Ιανουαρίου 2017 με αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotiki1@patt.gov.grή στο fax της υπηρεσίας 2132065020 (Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Για διευκόλυνση των υποψηφίων εκθετών σας ενημερώνουμε ότι τα συνοδευτικά έγγραφα που θα απαιτηθούν για τον εκτελωνισμό των εκθεμάτων θα είναι τα εξής:

  1. Το Τιμολόγιο COMMERCIAL INVOICE/PACKING LIST & H.S. SUMMΑRΥ CODE  ( ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΤΙΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ  )
  2. Original set of Certificate of Origin σφραγισμένα απο το Επιμελητήριο και 2 αντίγραφα  – ( ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΤΙΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ  )
  3. Original set of Health Certificate επικυρωμένακαι 2 κόπιες
  4. ( ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ)
  5. Original set of Ingredients and Quality List και 2 αντίγραφα  επικυρωμένα από τις Αρμόδιες Υγειονομικές υπηρεσίες ότι όλα τα είδη που αναγράφονται είναι  κατάλληλα για ανθρώπινη  κατανάλωση ( ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ )

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιφέρεια Αττικής
Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής
Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής

κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ:2132065770
κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771
κ. Μπιτακλή Ελένη τηλ: 2132065772

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΘΕΤΗ DOC 34,00 KB18/08/21 02:40:47