3η FOOD EXPO GREECE 2016Δυναμική και ουσιαστική υπήρξε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην 3η διεθνή έκθεση «FOOD EXPO GREECE 2016» που διοργανώθηκε από την FORUM A.E. στις 19-21 Μαρτίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη διοργάνωση επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, υπό την εποπτεία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κου Φαρμάκη και της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής επιδότησε κατά 70% και έθεσε υπό την ομπρέλα της, τη συμμετοχή 10 εκθετών του κλάδου τροφίμων και ποτών, σε δύο διακριτούς χώρους με δομές υψηλής αισθητικής και διαμόρφωσης ήτοι18 m2 στο Hall 4- Oenoteliaκαι 72 m2 στο Hall 1 του εκθεσιακού κέντρου, δεδομένου ότι αυτοί ικανοποιούσαν τα κριτήρια που έθεσε η με αρ. 28/2016 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων από την Περιφέρεια Αττικής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κος Ταξιάρχης Φαρμάκης, η Γενική Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής κα Αιμιλία Ρόδη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κος Γεώργιος Τίτης.

3η FOOD EXPO GREECE 2016Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην 3η FOOD EXPO GREECE 2016 πέτυχε:

  • να προωθήσει μέσω επαγγελματικών επαφών (με διεθνείς και εγχώριους αγοραστές) τα προϊόντα της Περιφέρειας Αττικής, των οποίων οι εκθέτες εξ αντικειμένου και λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών αδυνατούσαν να τα εκθέσουν σε δικά τους αυτοτελή περίπτερα.
  • να αναδείξει τον πλούτο και την μοναδική ποιότητα των προϊόντων της, μέσα από δράσεις-εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην τριήμερη έκθεση όπως η εκδήλωση παρουσίασης των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής στο Mediterranean Food Experience και οι γαστρονομικές παρουσιάσεις και η γευσιγνωσία από το Chef’s Table
  • να τονιστεί ο κοινωνικός αλλά και θεσμικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής η οποία στηρίζει την επιχειρηματικότητα στην Αττική

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι οι εκθέτες-επιχειρηματίες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους αλλά και τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία τους στο χώρο της Περιφέρειας Αττικής. Αυτές εκδηλώθηκαν και σε γραπτές επιστολές, τονίζοντας την σημαντικότητα της συμμετοχής τους στο δικό μας περίπτερο μέσω των ευκαιριών που δόθηκαν για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους, προσδοκώντας σε συνέχιση της συνεργασίας.