Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μου προκαλεί κατάπληξη η εμμονή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις ανώνυμες καταγγελίες.

 

Έτσι θεωρούν ότι προασπίζουν τις αρχές της Χρηστής Διοίκησης;

 

Θα μπορούσε ο ΕΔΣΝΑ να θέσει σε αργία έναν υπάλληλο χωρίς να έχει επίσημα στοιχεία από την Εισαγγελία;

 

Αναρωτιέμαι τι πρέπει να γίνει άραγε με τις ανώνυμες καταγγελίες που αφορούν τους ίδιους;

 

Αν έδειχναν τον ίδιο ζήλο για τη δουλειά τους αντί να προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο για μαύρο τότε πολλά πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα στη διαχείριση των απορριμμάτων, που εδώ και 30 χρόνια βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν.

 

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες και τους εργαζόμενους, που η διαχείριση της καθαριότητας κρέμεται από μια κλωστή. Έστω και την ύστατη στιγμή ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.»

 

Ας σημειωθεί ότι παρά τη διάθεσή τους να ρίξουν λάσπη, ομολογούν στην ανακοίνωσή τους, ότι στη περίπτωση του υπαλλήλου του ΕΔΣΝΑ έγιναν όλες οι νόμιμες ενέργειες.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Σγουρός: «Στείλαμε αμέσως την καταγγελία στη Δικαιοσύνη, ενημερώσαμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Βουλή, εμπροθέσμως και μόλις η Εισαγγελία ενημέρωσε το Σύνδεσμο, αυθημερόν κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία.»

Μη έχοντας κάτι να καταμαρτυρήσουν κατά του Γιάννη Σγουρού φτάνουν στο επαίσχυντο σημείο να καταφέρονται συλλήβδην κατά :

-Του πρώην Υπουργού Εσωτερικών
-του πρώην Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης
-της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
-του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
-του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Όσον αφορά τον συνδικαλιστή της ΠΟΕ – ΟΤΑ που είχε πάρει αυτοκίνητο από εργολάβο για προσωπική του χρήση, η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ υποκρίνεται πως δεν γνώριζε τίποτα…

Τα επόμενα επεισόδια στα …αρχαία και προσεχώς…