Μετά τις αποκαλύψεις του ΕΔΣΝΑ, ότι μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ χρησιμοποιούσε για ιδιωτική του χρήση τζιπ εργολάβου που εκτελεί έργα στον ΧΥΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη με ανοικτές επιστολές και ανακοινώσεις σε μια προφανή, αλλά μάταιη προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

 

Με τη νέα ανοικτή επιστολή που εξέδωσε σήμερα, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να θολώσει τα νερά και να εξομοιώσει τα οχήματα που έχουν παραχωρηθεί νομίμως στον πρώην ΕΣΔΚΝΑ και νυν ΕΔΣΝΑ από την κατασκευή μεγάλων έργων στον ΧΥΤΑ, με το όχημα που χρησιμοποιούσε για χρόνια και αποκλειστικά για ιδιωτική του χρήση κορυφαίο στέλεχός της.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Επισημαίνουμε και πάλι ότι όλα τα οχήματα που έχουν παραχωρηθεί στον πρώην ΕΣΔΚΝΑ και νυν ΕΔΣΝΑ από ιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους, είτε του Συνδέσμου, είτε της πρώην κρατικής Περιφέρειας, στους οποίους έχουν δοθεί για υπηρεσιακές ανάγκες με υπηρεσιακά έγγραφα και αποφάσεις.

 

Κανένας Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη Αττικής δεν χρησιμοποιεί όχημα εργολάβου. Οι υπάλληλοι που χρησιμοποιούν τα οχήματα δεν είναι μέλη κανενός «κονκλάβιο» όπως κατά φαντασίαν και προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων, επικαλείται στις ανακοινώσεις της η ΠΟΕ ΟΤΑ.

 

Όσοι υπάλληλοι για διάφορους λόγους δεν έχουν πλέον υπηρεσιακή σχέση με τον ΕΔΣΝΑ (π.χ. έχουν τεθεί σε αργία), τα έχουν επιστρέψει.

Μετά από όλα αυτά, η ΠΟΕ ΟΤΑ οφείλει μια μεγάλη συγγνώμη στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ για τα κατά συρροή ψεύδη που εμπεριέχει στις ανακοινώσεις της.

 

Κυρίως, όμως, οφείλει να απολογηθεί στους εργαζομένους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης που εκπροσωπεί, για την ανάρμοστη συμπεριφορά υψηλόβαθμων στελεχών της που τη στιγματίζουν απροκάλυπτα και για τον λόγο αυτό ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη.