Στη χθεσινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στην απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων που ανακοίνωσε αύξηση των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο και παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Τα μέλη του ΔΣ εκτιμούν ότι η επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των πολιτών δεν αφήνει κανέναν περιθώριο για αυξήσεις στα τέλη των διοδίων.

Παράλληλα απεύθυναν έκκληση προς το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης που χρηματοδοτεί τα μεγάλα οδικά έργα, να ενισχύσουν ουσιαστικά με όλους τους αναγκαίους πόρους τις Περιφέρειες ώστε να μπορέσουν όχι μόνο να συντηρήσουν το ήδη προβληματικό επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και να προγραμματίσουν τα απαραίτητα νέα οδικά έργα.

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ με αφορμή την απόφαση για αύξηση των τελών των διοδίων επσήμανε την παλαιότερη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργείου για εγκατάσταση ηλεκτρονικής σήμανσης στα διόδια των εθνικών δρόμων, ώστε τα τέλη να είναι ανάλογα της χιλιομετρικής απόστασης που διανύει το κάθε όχημα.

Επειδή το ΔΣ της ΕΝΠΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα αυτό θα ζητήσει συναντήσεις με τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Χατζηδάκη.