Ο θαλάσσιος τουρισμός, το yachting και το island hopping στην Αττική θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά στο επίκεντρο της διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show 2019», που θα διεξαχθεί από 10 έως 13 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας (Προβλήτα Α) στον Πειραιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Με την ενεργή συμμετοχή της στη 18η Έκθεση «East Med Yacht Show» που διοργανώνει η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.), η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στην ανάδειξη της εξαιρετικής ακτογραμμής και των νησιών της ως θαλάσσιων τουριστικών προορισμών διεθνούς εμβέλειας και απήχησης.

Σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες, τις υπερσύγχρονες μαρίνες και τα καταφύγια για την ασφαλή πρόσδεση, τον ελλιμενισμό και εφοδιασμό των σκαφών όλων των τύπων, η Περιφέρεια Αττικής είναι σε θέση να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν στον επισκέπτη που ενδιαφέρεται για yachting και ιστιοπλοΐα, εκδρομές στα κοντινά νησιά, πλήθος θαλάσσιες δραστηριότητες και κολύμπι σε καθαρές παραλίες, κι όλα αυτά λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από τα μεγαλύτερα ιστορικά μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, γεγονός που αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Αττικής.

Στη φετινή θεματική έκθεση, το «παρών» θα δώσουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί yachtbrokers, τουριστικοί πράκτορες από τις αγορές της Ρωσίας, των πρώην Ανατολικών χωρών, της Κίνας, αλλά και του Αραβικού Κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι ΜΜΕ απ’ όλο τον κόσμο. Με τη συμμετοχή 300 περίπου εταιριών από το εξωτερικό, η 18η Έκθεση «EastMedYachtShow» αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού θα παρέχουν ενημερωτικό υλικό σε κοινό και επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού (yacht brokers και τουριστικούς πράκτορες), με στόχο την προβολή των δυνατοτήτων που προσφέρει η Αττική και την πιθανή ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργασιών.

Στο πλαίσιο της 18ης Έκθεσης «East Med Yacht Show», η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει ακόμα περισσότερο τη δράση προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού, του yachting και του island hopping, με τη διοργάνωση φιλοξενίας δημοσιογράφων από ευρωπαϊκά ΜΜΕ, σχετικά με τις ειδικές αυτές μορφές τουρισμού.