Συνεχίζοντας δυναμικά την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την τουριστική της προβολή, η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Ferie For Alle 2019” που πραγματοποιήθηκε από 22 έως 24 Φεβρουαρίου 2019, στο Χέρνινγκ της Δανίας, σημειώνοντας σημαντική αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών της σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Φεβρουαρίου, 61.319 επαγγελματίες του τουρισμού και μελλοντικοί ταξιδιώτες πέρασαν τις πύλες της έκθεσης, αναζητώντας έμπνευση και πληροφορίες για συνεργασίες και ταξιδιωτικές εμπειρίες.

FerieforAlle treatsΩς συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο περίπτερο HallM, Stand 9810, η Περιφέρεια Αττικής υποδέχθηκε το κοινό της “FerieForAlle 2019″ στο εκθεσιακό κέντρο MCH, προβάλλοντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα των ελκυστικών προορισμών της Αττικής, και εστιάζοντας στο ιδιαίτερο προφίλ και τις προτιμήσεις του σκανδιναβικού ταξιδιωτικού κοινού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη και οι συνεργάτες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν πλήθος επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού και εκπροσώπους μεγάλων touroperators (TUI, Albatross Τravel, Apollo Reiser, Bravo Tours, Hanstholm Rejer, Jasø Rejer, Mixx Travel, Panther Rejer, Primo Tours, Sunweb, Spies A/S) καθώς και επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρουν οι επιμέρους προορισμοί της Αττικής, η ενδοχώρα αλλά και τα πανέμορφα νησιά της και έλαβαν έντυπο και ψηφιακό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

FerieforAlle kioskΣτο πλαίσιο της έκθεσης, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε ειδική παρουσίαση με τίτλο “Αττική, μια πολυδιάστατη συλλογή προορισμών για ολιγοήμερες διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου” στην αίθουσα M23 του εκθεσιακού κέντρου MCH. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι μεγάλων touroperators, όπως των BalkanHolidays και NeubauerTouristik, δημοσιογράφοι από τουριστικά ΜΜΕ, καθώς και ο Αν. Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας, και εκπρόσωποι του ΕΟΤ Αθήνας.

FerieforAlle presentationΜε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και εστιασμένες πληροφορίες σύμφωνα με το ιδιαίτερο προφίλ και τα ενδιαφέροντα του ταξιδιωτικού κοινού της Σκανδιναβίας, η παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής στέφθηκε με επιτυχία, με τους συμμετέχοντες να παίρνουν μαζί τους εικόνες, ιδέες και προτάσεις για shortbreak στην Αττική. Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν γεύσεις της αττικής γης, όπως Σαββατιανό, αμυγδαλωτά, αιγινήτικα φιστίκια και παξιμάδια Κυθήρων με γραβιέρα, ενώ παρέλαβαν και τσάντα με το έντυπο και ψηφιακό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

Επαγγελματίες αλλά και επισκέπτες της έκθεσης που αναζητούν έμπνευση και πληροφορίες για τα μελλοντικά τους ταξίδια εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και για ολόκληρη την Αττική, τα νησιά του Σαρωνικού και τα Κύθηρα. Ο πολιτιστικός, γαστρονομικός και θαλάσσιος πλούτος της Αττικής, αλλά και οι οικογενειακές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται σε ολόκληρη την περιφέρεια, όπως κάμπινγκ, πεζοπορία, ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά. αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης για το σκανδιναβικό κοινό.

FerieforAlle printedMatterΜετά και από την επιτυχημένη αυτή παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην τουριστική έκθεση της Δανίας “FerieForAlle 2019″, πεποίθηση όλων στη Διεύθυνση Τουρισμού είναι ότι η προτίμηση που ήδη δείχνει η σημαντική τουριστική αγορά της Σκανδιναβίας στην Αττική θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και οι τουριστικές ροές από τη βόρεια Ευρώπη θα σημειώσουν περαιτέρω αύξηση, το αμέσως προσεχές διάστημα. Με κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την αυθεντικότητα των προορισμών της και των εμπειριών που προσφέρει – βασικό ζητούμενο του σκανδιναβικού κοινού στους τόπους που επισκέπτεται – η Περιφέρεια Αττικής φιλοδοξεί να κινείται μεταξύ των πρώτων θέσεων στις προτιμήσεις της αγοράς της βόρειας Ευρώπης για διακοπές σύντομης διάρκειας («shortbreak»).

 

FerieforAlle team

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, ο Αν. Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας
κ. Παύλος Μούρμας (αριστερά), με στελέχη και συνεργάτες της Διεύθυνσης Τουρισμού

Δελτίο Τύπου PDF 471,85 KB18/08/21 07:34:29