Γιώργος Πατούλης: «Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ με στοχευμένες δράσεις συμβάλλουν στη σωστή ενημέρωση των πολιτών. Το εμβόλιο για τον Sars-Cov-2 είναι ασφαλές για τις εγκύους. Παραμένοντας ανεμβολίαστες θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους και την ασφάλεια του εμβρύου»

ffghbbnΗ προστασία τον εγκύων γυναικών και του εμβρύου από την COVID-19, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος Δρ. Λουκά Κλέτζερη. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Γιάννης Κεχρής, συζητήθηκαν οι τραγικές απώλειες εγκύων και τονίστηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η παραπληροφόρηση για την ασφάλεια του εμβολίου.

Ο κ. Κλέντζερης παρουσίασε στον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του ΙΣΑ, τα επιστημονικά δεδομένα από την διεθνή βιβλιογραφία και τις κατευθυντήριες οδηγίες, σε διεθνές επίπεδο σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου στις έγκυες γυναίκες και ζήτησε την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, για αξιόπιστη ενημέρωση των νέων οικογενειών και κάθε μέλλουσας μητέρας.

Ο Γ. Πατούλης, τόνισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και του Επιχειρησιακού Κέντρου Π.Α.-ΙΣΑ θα πραγματοποιήσει άμεσα ενημερωτική εκστρατεία, με στόχο να αποφευχθούν κατά το δυνατόν, οι μολύνσεις σε έγκυες γυναίκες που έχουν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν ή να διασωληνωθούν εάν μολυνθούν από κορωνοϊό παραμένοντας ανεμβολίαστες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με στοχευμένες δράσεις έχουν συμβάλλει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, στην σωστή ενημέρωση των πολιτών. Θεωρούμε προτεραιότητα να ενημερώσουμε τις μέλλουσες μητέρες για να προστατέψουν την ζωή τη δική τους και του παιδιού που θα φέρουν στον κόσμο, εν μέσω του επιθετικού 4ου κύματος της πανδημίας. Συστρατευόμαστε με την Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, για την έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων γυναικολόγων ιατρών και της κοινής γνώμης, ως προς την ασφάλεια του εμβολιασμού στην εγκυμοσύνη. Ο πανδημικός ιός σε αυτό το κρίσιμο διάστημα, δια της ευρείας διασποράς του, απειλεί να υπερβεί τα όπλα της ανθρωπότητας, σημαντικότερο από τα οποία είναι ο εμβολιασμός. Θα σταθούμε αρωγοί στην ενημέρωση του πληθυσμού και θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε στην υγειονομική θωράκιση, με επαγρύπνηση για τις ανάγκες της κοινωνίας και με βάση τα νεότερα δεδομένα από το μέτωπο της επιστήμης».

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

Μ.jpg JPG 423,85 KB06/11/21 05:20:09
Μ1.jpg JPG 455,50 KB06/11/21 05:20:09