Γ. Πατούλης: «Με όχημα την Αυτοδιοίκηση θα δρομολογήσουμε κοινές δράσεις σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως είναι ο θεματικός τουρισμός και το επιχειρείν, προς όφελος των δύο λαών»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποίησε σήμερα ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελλάδα Γιερλάν Μπαουνταρμπέκ-Κοζατάγεβ.

Στη συζήτηση υπογραμμίστηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για συνεργασία των δύο χωρών και σε διαπεριφερειακό επίπεδο, με κοινό παρονομαστή τα πολλά κοινά στοιχεία των δύο λαών.

Ο κ.Πατούλης τον καλωσόρισε επισημαίνοντας πως τις δύο χώρες τις συνδέουν σχέσεις φιλίας και βαθιάς εκτίμησης, ενώ υπογράμμισε πως βούλησή του είναι με όχημα την Αυτοδιοίκηση να δρομολογηθούν κοινές δράσεις σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως είναι ο θεματικός τουρισμός, με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας, αλλά και το επιχειρείν.

Ο Πρέσβης του Καζακστάν ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία και εξήρε την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς τη «λίκνο πολιτισμού» και «κοιτίδα της δημοκρατίας». Κατά τη συζήτηση ανέφερε πως παρά τη σημαντική γεωγραφική απόσταση, το Καζακστάν και η Ελλάδα ενώνονται από τη μοναδική τους θέση στη διασταύρωση των διαδρόμων διέλευσης που συνδέουν Ευρώπη και Ασία. Ιδιαίτερα εστίασε στο γεγονός ότι στην Ελλάδα ζουν περίπου 100 χιλιάδες, εκπρόσωποι της μεγάλης ελληνικής διασποράς, που επέστρεψαν στηνιστορική τους πατρίδα από το Καζακστάν, επισημαίνοντας αυτοί μαζί με τους περίπου 10.000 Έλληνες ποντιακής καταγωγής που μένουν στο Καζακστάν, αποτελούν τη «ζωντανή γέφυρα» μεταξύ των δύο λαών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που εορτάζει η χώρα μας, τονίζοντας ότι με χαρά συμμετείχε σε κάποιες εκδηλώσεις και σημείωσε πως και το Καζακστάν γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του κυρίαρχου κράτους. Με αφορμή την επέτειο προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Αττικής να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 14 Δεκεμβρίου στην πρεσβεία του Καζακστάν, πρόσκληση που αποδέχθηκε με θέρμη ο κ. Πατούλης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αντάλλαξαν συμβολικά δώρα.

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες