Γ. Πατούλης:  « Η περιφερειακή διακυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση, για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας»

enpe1Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Ένωσης, για την εκλογή του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης για την τιμητική εκλογή και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του μαζί και με ευχές για καλή επιτυχία στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

«Θα δουλέψουμε με ενότητα πάνω και πέρα από ιδεοληψίες»

Με αφορμή την εκλογή του ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

« Θέλω να συγχαρώ ολόθερμα τον νέο Πρόεδρο της ΈΝΠΕ και φίλο Απ. Τζιτζικώστα για την εκλογή του και παράλληλα να του ευχηθώ μία καλή και δημιουργική θητεία, με τη συμβολή όλων μας. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης για την τιμητική εκλογή μου στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου. Κοινός μας στόχος είναι η ενδυνάμωση του ρόλου των Περιφερειών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά. Θα εργαστούμε όλοι ενωμένοι, συντεταγμένα, πέρα και πάνω από ιδεοληψίες και κομματικές ταμπέλες. Ήρθε πλέον η ώρα να περάσουμε σε ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης με στόχο την εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και στο οποίο οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς η περιφερειακή διακυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση, για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας». 

Αναλυτικά για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΠΕ τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν τα εξής:
 
-Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής

-Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου

-Για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου ο Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής

-Για το αξίωμα του Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου ο Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων 
Μέλη εξελέγησαν οι:

-Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

-Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης
-Ρόδη Κράτσα, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

-Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής  Μακεδονίας & Θράκης

Στο 25μελες ΔΣ της ΕΝΠΕ μετέχουν οι 13 Περιφερειάρχες και οι 12 Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν στις αρχαιρεσίες της περασμένης Τετάρτης.enpe2