Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σχετικά με την παράταση της σύμβασης της εταιρίας «Σήμενς Α.Ε.» για τη «Λειτουργία και Συντήρηση Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ν. Αττικής», τέσσερις απλές παρατηρήσεις.

Παρατήρηση πρώτη: Η υποκρισία των αυτόκλητων εισαγγελέων περισσεύει. Όσοι σήμερα τολμούν να εγκαλούν την Περιφερειακή Αρχή για τη συγκεκριμένη σύμβαση, είναι οι ίδιοι που πρώτοι – πρώτοι θα την επέκριναν δριμύτατα στην περίπτωση που ακύρωνε τη διαδικασία και δημιουργείτο πολύμηνο κυκλοφοριακό χάος με αποτέλεσμα να απειλούνται ζωές πολιτών στους δρόμους.

Παρατήρηση δεύτερη: Η Περιφερειακή αρχή παρέλαβε σε προχωρημένο στάδιο τη διαδικασία διαγωνισμού. Τυχόν ακύρωσή της θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Παρατήρηση τρίτη: Με τους χειρισμούς της, η Οικονομική Επιτροπή πέτυχε να αποσπάσει από την εταιρεία έκπτωση 10%, αντί για 3% που ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Πέτυχε δηλαδή όφελος για τους πολίτες και το Δημόσιο Ταμείο ύψους 275.000 ευρώ.

Παρατήρηση τέταρτη: Η Περιφερειακή Αρχή θέτει κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας στα ιδιωτικά συμφέροντα, προκειμένου να μην δρουν ανεξέλεγκτα και να έχει κέρδος το Δημόσιο Ταμείο. Αυτό έπραξε στη συγκεκριμένη περίπτωση, με κέρδος την έκπτωση 10% από την εταιρία, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό θα πράττει και στο μέλλον έναντι όλων.