Ένας από τους «κρίκους» της παγκόσμιας αλυσίδας στο ταξίδι  της  Ιερής Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012»  στις πέντε ηπείρους ήταν και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, μετέφεραν το σύμβολο της ειρήνης και της συναδέλφωσης, για πρώτη φορά, στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μετά το τέλος της διαδρομής, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να μεταφέρω την Ιερή Ολυμπιακή Φλόγα, ειδικά, σε ένα νησί με τη δική του ξεχωριστή ιστορία και τον σημαντικό του ρόλο για την Ελλάδα.

Η Ιερή Φλόγα αναδεικνύει στο έπακρο τις Ολυμπιακές αξίες. Δίνει την ώθηση να υπερβούν όλοι οι λαοί τα εθνικά στεγανά, εγκαταλείποντας ταυτόχρονα τη λογική της σύγκρουσης, προκειμένου να οικοδομήσουν ένα κοινό επωφελές μέλλον, βασισμένοι στις αρχές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας.

Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012» θα γιορτάσουμε όλοι μαζί άλλη μία πετυχημένη διοργάνωση».

Παρέστησαν επίσης  ο  Πρόεδρος  της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας , Ισίδωρος Κούβελος, o Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς , η Πρόξενος Του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρόδο Ράνια Κοσιώρη ,ο Αρχηγός ΓΕΣ  Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντιράκης, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Αντώνιος Λίτσας και ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Γιώργος Σοφιανίδης.

Το Ολυμπιακό Φως θα διανύσει στην Ελλάδα περίπου 3.000 χιλιόμετρα, θα περάσει από 43 και πλέον πόλεις, ενώ θα συμμετάσχουν περίπου 500  λαμπαδηδρόμοι. Στις 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».