Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε για 8η φορά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO – OENOTELIA 2024» που πραγματοποιήθηκε στις 9, 10 και 11 Μαρτίου 2024 στον εκθεσιακό χώρο “Athens Metropolitan Expo”, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στα Σπάτα.

Η σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη φιλοξένησε 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, οι οποίοι παρουσίασαν ότι πιο ποιοτικό και καινοτόμο έχει να επιδείξει η βιομηχανία τροφίμων – ποτών. Περίπου 35.000 επαγγελματίες από τον κλάδο των τροφίμων επισκέφθηκαν την έκθεση. Παράλληλα, 3.500 διεθνείς αγοραστές εκ των οποίων 1.000 hosted buyers (φιλοξενούμενοι αγοραστές) από περίπου 80 χώρες τίμησαν την έκθεση, είδαν από κοντά ένα πανόραμα από εξαιρετικά και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα και έκαναν επαφές με νέους προμηθευτές.

periptero_kaidatzis

Στο Hall 1, οι Περιφέρειες της Ελλάδας, τα Επιμελητήρια και οι Δήμοι ανέδειξαν μέσω των εκθετών τους την παραγωγή και τον γαστρονομικό πλούτο κάθε γωνιάς της Ελλάδας.

Εγκαίνια

Τα εγκαίνια της έκθεσης  πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 12:00 από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Διονύσιο Σταμενίτη. Από την Περιφέρεια Αττικής παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού κα Αλεξάνδρα Πάλλη και ο Πρόεδρος της υπό δημιουργία Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Αττικής κος Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Περίπτερο

periptero_entopia

Η Περιφέρεια Αττικής φιλοξένησε στο ομαδικό περίπτερό της, που βρισκόταν στο Hall 1, τριάντα (30) εκθέτες-επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών της Αττικής καλύπτοντας το 80% του κόστους συμμετοχής τους. Μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν οι εκθέτες, διαμόρφωσαν το πλαίσιο για την επέκταση του δικτύου πωλήσεών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς ανέδειξαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ποιότητα των προϊόντων τους.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κος Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  & Τροφίμων κος Διονύσης Σταμενίτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κος Νίκος Ανδρουλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού κα Πάλλη Αλεξάνδρα, ο πρόεδρος της υπό ίδρυση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κος Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Γαστρονομική εκδήλωση

Meze-Project1

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, πρώτη ημέρα της έκθεσης η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε με επιτυχία την προγραμματισμένη γαστρονομική της εκδήλωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Hall 1, με θέμα ” Mezé Project”. Οι καταξιωμένοι σεφ εστίασαν στη δημιουργία προτάσεων για μεζέδες με βάση τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα της αττικής γης. Παράλληλα, εκπρόσωποι των εκθετών της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο κοινό που παρακολουθούσε.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ‘Ακρόπολις’ και πάλι αρωγός της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε αυτή τη μαγειρική επίδειξη εμπνευσμένη από τα προϊόντα των εκθετών μας και της αττικής γης. Οι διακεκριμένοι Chefs Κωνσταντίνος Κωβαίος (Αντιπρόεδρος) και Παναγιώτης Τζίμας (μέλος) παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τους γαστρονομικούς θησαυρούς της αττικής κουζίνας προσφέροντας στο κοινό πιάτα από 4 συνταγές τους. Μαζί τους ο Chef κος Κωνσταντίνος Μουζάκης (Πρόεδρος) και άλλοι διακεκριμένοι σεφ της Λέσχης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κος Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Την προετοιμασία της έκθεσης και των δράσεων επιμελήθηκαν επιτυχώς στελέχη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της, της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης βρισκόταν στο περίπτερο για ενημέρωση του κοινού και υποστήριξη των εκθετών. Το έργο τους συνέδραμαν υπάλληλοι και άλλων τμημάτων της Διεύθυνσης.

Αναλυτικά, στο Παράρτημα αναγράφονται οι τριάντα εκθέτες-επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής και η δραστηριότητά τους.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΕΚΘΕΤΕΣ PDF 122,40 KB19/03/24 11:47:11
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ZIP 3,40 MB19/03/24 11:55:52