Έχοντας υπόψη τις διατάξεις της με αρ. 172058/17-02-2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ 354/τ.Β/2016) και ειδικότερα το άρθρου 11 αυτής ανακοινώνεται ότι:

Η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής διαβίβασε με το με αρ. πρωτ. 477280/2020 έγγραφό της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΕΙΔΙΚΟ ΣΑΤΑΜΕ) για την εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών της ΕΛΠΕ Α.Ε. στην περιοχή Αγ. Τριάδας στο Δήμο Μεγαρέων της Περιφέρειας Αττικής με τα παραρτήματα του. Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να ενημερωθεί και να συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση όπως προβλέπεται.

Οι Εγκαταστάσεις  Δεξαμενών Μεγάρων των ΕΛΠΕ αποτελούν τον ενδιάμεσο σταθμό αποθήκευσης, διακίνησης και παραλαβής αργού πετρελαίου και διαθέτουν δεξαμενές πλωτής οροφής. Στις Μελέτες Ασφάλειας της εγκατάστασης που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές, περιλαμβάνονται υπολογισμοί των αποστάσεων και του μεγέθους των επιπτώσεων διαφόρων υποθετικών σεναρίων μεγάλων ατυχημάτων. Οι επιπτώσεις των περισσότερων σεναρίων που μελετήθηκαν περιορίζονται μέσα στα όρια της εγκατάστασης και μόνο για μικρό αριθμό σεναρίων προκύπτουν επιπτώσεις σε γειτονικές περιοχές. Για όλα τα σενάρια προβλέπονται αντίστοιχα μέτρα και σχέδια αντιμετώπισης και προστασίας. Οι κύριοι κίνδυνοι που χαρακτηρίζουν την εγκατάσταση και πιθανά να προκαλέσουν βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης (ΒΑΜΕ) είναι πυρκαγιά στο διακινούμενο και αποθηκευμένο προϊόν. Φωτιά θα μπορούσε να προκληθεί σε δεξαμενές στα αναχώματα των δεξαμενών ύστερα από διαρροή προϊόντων, καθώς και/ή στους αγωγούς μεταφοράς προϊόντων.

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της δημόσιας διαβούλευσης είναι από 8/07/2020 έως και 27/072020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της Λ. Συγγρού 15-17, Αθήνα (τηλ. 2132063534-536)  ή στην Αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής επί της Άντερσεν 6 και Μωραϊτη, Αθήνα (τηλ. 2132148467 -2132148312) αντίστοιχα και να καταθέτουν ή να αποστέλλουν ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά (e-mail: ssona@patt.gov.gr και grppna@patt.gov.gr) τις απόψεις τους (στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης).

Η παραπάνω ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr) στο πεδίο των ανακοινώσεων της Πολιτικής Προστασίας καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Η ανωτέρω ανακοίνωση θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα ‘’ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ’’ στις 9/07/2020.