11ο Συνέδριο «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ» Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ» υπό τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων και της IForce και το οποίο είχε τεθεί και υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μάιου 2017 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, με συνέδρους από τον πολιτικό χώρο, τη δημόσια διοίκηση, τα σώματα ασφαλείας, εθελοντικές οργανώσεις και απλούς πολίτες.
Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου η κα Ιωάννα Τσούπρα, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, αφού συνεχάρη του διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους απεύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Αγαπητοί και αγαπητές σύνεδροι, κυρίες και κύριοι.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Αττικής όσο και για μένα προσωπικά ως Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, η ανακοίνωση του σημερινού συνεδρίου, στην οργάνωση του οποίου μας βρήκατε αρωγούς.
Και τα δύο θέματα που θα αναπτυχθούν σε αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση είναι άκρως ενδιαφέροντα.

11ο Συνέδριο «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ» Η Αεροπορική Ιατρική που είναι το πρώτο θέμα του συνεδρίου είναι ένας νέος επιστημονικός κλάδος γνωστός και ως Ιατρική των πτήσεων και πρόκειται στην ουσία για προληπτική ιατρική, ίσως και ιατρική εργασίας ,εφόσον οι ασθενείς είναι πιλότοι, πληρώματα αεροσκαφών ή πρόσωπα που εμπλέκονται σε πτήσεις όπως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τα Συστήματα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, που είναι το δεύτερο θέμα του συνεδρίου, δεν αφορούν μόνο το προσωπικό των επανδρωμένων αεροσκαφών όπως είναι για παράδειγμα οι πιλότοι των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, αλλά βρίσκουν εφαρμογή και σε πολλούς άλλους επιχειρησιακούς τομείς μεταξύ των οποίων και της διαχείρισης των φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών.

Ξεκινώντας από την απλή εναέρια επιτήρηση μεγάλων ή/και δυσπρόσιτων από τον άνθρωπο χώρων, τον εντοπισμό θυμάτων, την παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις, ανίχνευση υλικών που ενδεχομένως να είναι τοξικά στην επαφή τους με τους ανθρώπους, όπως σε κατεστραμμένες χημικές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις, την βοήθεια των ομάδων διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για την ανάπτυξη και την κατανομή πόρων στην προσβεβλημένη ζώνη και πολλά άλλα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό παράγοντα για την αποτελεσματική εφαρμογή των παραπάνω.
Στο συνέδριο θα δοθεί η δυνατότητα στους εισηγητές να παρουσιάσουν τις επιστημονικές εργασίες τους, όπως επίσης και την εμπειρία τους πάνω στα ειδικότερα θέματα του γνωστικού τους αντικειμένου.
11ο  Συνέδριο «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ»Με τη βεβαιότητα ότι το συνέδριο θα αποτελέσει ευκαιρία να φωτιστούν και άλλες πτυχές των επιστημονικών και τεχνολογικών εφαρμογών, εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας και θα αναμένω με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα του συνεδρίου και ειδικά στον τομέα των εκτάκτων αναγκών που εκπροσωπώ ως Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας.

Ευχαριστώ»

Η Αυτοτελής Δ/νση Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχε στο συνέδριο και με την παρουσίαση επιστημονικής εργασίας με θέμα «Η εφαρμογή των Drones στη διαχείριση των Καταστροφών» της Ασπασίας Καραμάνου, Προϊσταμένης Σχεδιασμού.