Σε διαρκή κινητοποίηση βρέθηκε η αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής από τις 23-8-2019 μετά την έκδοση του σήματος για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (Κατηγορία 4). Συνεργαζόμενη με το Πυροσβεστικό Σώμα διέθεσε, μισθώνοντας, από την πρώτη ημέρα 6 οχήματα (υδροφόρα), μετά από σχετικά αιτήματα και εντολή Περιφερειάρχη, σε ετοιμότητα σε διάφορα σημεία που ορίστηκαν προκειμένου να συνδράμουν όπου απαιτηθεί το έργο του, ενώ και υπάλληλοι της υπηρεσίας ήταν σε διαρκή επιφυλακή. Επίσης 2 υδροφόρα διατέθηκαν από στη Διεύθυνση Άλσων και Παρκών της Περιφέρειας για την προστασία του Αττικού Άλσους και του Πεδίου του Άρεως μετά από αιτήματα της εν λόγω υπηρεσίας. 

Κατά τη διάρκεια της Δήμο Διονύσου τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής 23-8-2019 υδροφόρες μετακινήθηκαν στο χώρο του συμβάντος με εντολή του Π.Σ., ενώ μετέβησαν στο χώρο στελέχη της Υπηρεσίας και υπήρχε διαρκή κινητοποίηση και συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Η συνδρομή με υδροφόρες συνεχίστηκε και το Σάββατο 24-8-2019 και υπήρξε άμεση κινητοποίηση για συνδρομή στο Πυροσβεστικό Σώμα για την καταστολή της Πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Ασπρόπυργο και εξελίχθηκε στο Δήμο Πετρούπολης πάνω από τα νταμάρια Γρηγορίου. Διατέθηκαν επιπλέον δύο υδροφόρες και μετακινήθηκαν άλλες τρεις με εντολή του Πυροσβεστικού Σώματος. Υπήρχε διαρκή επικοινωνία με το Πυροσβεστικό Σώμα για τον καλύτερο συντονισμό στη διαχείριση των υδροφόρων, ενώ στην περιοχή μετέβη στέλεχος της Υπηρεσίας. Επίσης την ίδια μέρα υπήρχε  ενημέρωση της διοίκησης της Περιφέρειας για την εκδήλωση πυρκαγιάς στα Κύθηρα τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου μετά από επικοινωνία με το ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ/ΓΓΠΠ και στέλεχος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί. Ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας με τη διάθεση ενός φορτωτή που χρησιμοποιήθηκε για την διάνοιξη πρόσβασης, αντιπυρικών ζωνών και καθαρισμών.

Παράλληλα έντυπο ενημερωτικό υλικό για θέματα προστασίας διανεμήθηκε σε εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και υπήρχε και διαρκής ενημέρωση με αναρτήσεις τις οποίες έκανε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας για θέματα που αφορούν την προστασία των πολιτών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook kai twitter) της Περιφέρειας αλλά και το διαδικτυακό τόπο αυτής. Έντυπο ενημερωτικό υλικό διατέθηκε και στην Διεύθυνση Άλσων και Παρκών για τη διανομή του στο Πεδίο του Άρεως και στο Αττικό Άλσος. 

Η συνδρομή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας προς το Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίστηκε και την Κυριακή 25-8-2019.

Ενδεικτικοί σύνδεσμοι για περαιτέρω πληροφορίες:

https://www.patt.gov.gr/2019/08/22/se-etoimotita-ayrio-oi-ypiresies-tis-perifereias-attikis-enopsei-tis-provlepsis-poly-ypsiloy-kindynou-pyrkagias/

https://www.patt.gov.gr/2019/08/23/se-etoimotita-kai-ayrio-oi-ypiresies-tis-perifereias-attikis-enopsei-tis-provlepsis-poly-ypsiloy-kindynou-pyrkagias/

https://www.patt.gov.gr/2019/08/25/ydrofores-tis-perifereias-tha-parameinoun-se-pedio-tou-areos-kai-attiko-alsos/:ydrofores-tis-perifereias-tha-parameinoun-se-pedio-tou-areos-kai-attiko-alsos&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31