Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για αύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 προβλέπεται υψηλός δείκτης επικινδυνοτητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 3) στην Περιφέρεια Αττικής, ειδικά στις ανατολικότερες περιοχές όπου θα επικρατήσουν και ισχυροί άνεμοι. 

Σύμφωνα με την από 18-9-2018, 13:00μμ τακτική πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται 

ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.”  

Λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγοάς και των ισχυρών ανέμων η προσοχή όλων αποτελεί βασικό παράγονται πρόληψης και αποφυγής κινδύνων.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

 

Κατηγορία Κινδύνου 3 σημαίνει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγο των συνθηκών που επικρατούν είναι υψηλός. Είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ).  

Σε περίπτωση πυρκαγιάς:

  • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
  • Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
  • Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
  • Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112.”

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.  

Δασικές Πυρκαγιές - Προετοιμάσου

Σχετικές αναφορές, πληροφορίες, μηνύματα και ενημερωτικό υλικό μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής στους ακόλουθους συνδέσμους:

Προστασία απο Δασικές Πυρκαγιές ΓΓΠΠ

 

Οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εντάσσεται στην κατηγορία των φυσικών καταστροφών. Η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αποτελεί τον ιδεώδη στόχο της αντιπυρικής προστασίας του δασικού και γενικότερα φυσικού περιβάλλοντος. Ο στόχος αυτός επιδιώκεται μέσα από την άρση των αιτίων που άμεσα ή έμμεσα προκαλούν τις δασικές πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό ενημερώνομαστε και λαμβάνουμε τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Στα μηνύματα που παρατίθεται στους κάτωθι συνδέσμους υπάρχουν χρήσιμες οδηγίες για θέματα πρόληψης και αυτοπροστασίας:

https://youtu.be/T5UDfZUqSWA

https://youtu.be/hcx_GwA_OHo?list=PLoLiUBCrRXG4l0uXAKVsYMWB_PTTRAdX9