Σε περιπτώσεις εκδήλωσης έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων απαιτείται προσοχή. Συνιστάται οι πολίτες:

Ιρλανδικές Διαβάσεις

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Ιδιαίτερη προσοχή για τις μετακινήσεις σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων ή καταιγίδων. Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά στην αιχμή των φαινομένων. Ακολουθούμε οδηγίες για ασφαλείς μετακινήσεις για περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων ή καταιγίδων: https://bit.ly/2GGwopg.

Ενημερωνόμαστε για τις προγνώσεις εξέλιξης των καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ (www.emy.gr) και για τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες (όπως από την ΕΜΥ: https://bit.ly/2nV9PoR και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: https://bit.ly/2AgrgTL),

Ενημερωνόμαστε για την κατάσταση των δρόμων από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές (και στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛ. ΑΣ https://bit.ly/2Grc2kE),

Περισσότερες οδηγίες αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων ή των συνεπειών αυτών στους συνδέσμους που ακολουθούν και στα ενημερωτικά έντυπα

https://bit.ly/2X9eRLV

https://bit.ly/2oyRfTw