1. Εξακολουθούμε να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) – Πρoτιμούμε το ποδήλατο ή ακόμη και το ιδιωτικό ΙΧ εφόσον αυτό είναι εφικτό για την αποφυγή συγχρωτισμού. Όταν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ τηρούμε τους κανόνες που επιβάλει η προστασία μετάδοσης από τον κορωνοϊό. Φοράμε υποχρεωτικά μάσκα και φροντίζουμε για την καλή υγιεινή των χεριών με σωστό πλύσιμο πριν και μετά την μετακίνηση, αλλά και χρήση αντισηπτικού.

2. .

3. Μεγάλη προσοχή στην υγιεινή των χεριών. Δεν χρειάζονται χειραψίες και αγκαλιές με συναδέλφους που συναντάμε καθώς επιστρέφουμε σταδιακά στη δουλειά.

4. Οτιδήποτε ακουμπούμε, είναι δυνητικά μολυσμένο με τον νέο κορωνοϊό ή και άλλους ιούς. Καλό πλύσιμο των χεριών μετά από εξόδους και επιστροφή στο σπίτι και έπειτα από οποιαδήποτε επαφή με άψυχα αντικείμενα.

5. Να αποφεύγουμε χώρους όπου παρατηρείται υψηλός συγχρωτισμός. «Ο κίνδυνος λοίμωξης είναι μικρότερος σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είναι ανύπαρκτος».

6. Να περιοριστούμε σε έναν στενό δικό μας κύκλο επαφών. Μπορεί να μην ισχύουν μέτρα απαγόρευσης για τον κορωνοϊό, ωστόσο υπάρχει ανάγκη προσοχής, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

7. Επιτήρηση της υγείας για συμπτώματα συμβατά με τον ιό συνεχίζεται για απομόνωση, επικοινωνία με τον γιατρό και θεραπεία όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Πηγή:

 
Μένουμε ασφαλείς