Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 14-2-2020 στο ίδρυμα «Ευγενίδου», παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσιάστηκε η Ψηφιακή Στρατηγική της Περιφέρειας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούληενεργοποιήθηκαν 45 νέες ψηφιακές υπηρεσίες αρμοδιότητας Γ.Δ. Μεταφορών και Επικοινωνιών και υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

210219 nea psifiaki epoxi

Γ. Πατούλης: «Η Αττική περνάει σήμερα σε μία νέα ψηφιακή εποχή με τον πολίτη στην πρώτη γραμμή και στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή του».

Η Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο σύνδεσμο: https://youtu.be/EgiXihHe83s

Στον χαιρετισμό του ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Αττικής για όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με στόχο τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Περιφέρειας.

eygen1

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή η οποία επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει βάλει ψηλά τον πήχη και με αποφασιστικά βήματα θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Ο Ψηφιακός εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, είναι μονόδρομος και αποτελεί αναγκαιότητα με πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις όσο και για την ίδια την Περιφέρεια και το προσωπικό της. Αναβαθμίζει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, τις εντάσσει στο νέο ψηφιακό πλαίσιο, εξοικονομεί πόρους (χρόνο και χρήμα) για τους πολίτες τις επιχειρήσεις και την Περιφέρεια. Σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τα Διοικητικά δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υπάρχουσες Ψηφιακές και Τηλεφωνικές Υπηρεσίες Περιφέρειας Αττικής – https://youtu.be/aM06cMs26PA

 

psif1

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ενεργοποίηση 45 νέων Ψηφιακών Υπηρεσιών αρμοδιότητας της Γ.Δ. Μεταφορών και Επικοινωνιών ανεβάζοντας το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται Ψηφιακά από την Περιφέρεια, στις 165.

Από τις 45 νέες υπηρεσίες, 35 προσφέρονται ψηφιακά και στα 2 στάδια (υποβολή – παραλαβή) ενώ οι υπόλοιπες 10, μόνο στο στάδιο της υποβολής, με παραλαβή από την υπηρεσία.

45 νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες Περιφέρειας Αττικής (video) https://youtu.be/Nj8sJGzXFsc

met111a