Στο πλαίσιο της κοινής δράσης της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, διενεργήθηκαν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης CoViD-19 (rapid tests) στην Πλατεία Φανερωμένης του Δήμου Παπάγου Χολαργού.

220519_rapid_tests_1

Παρά τον βροχερό καιρό, η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε μεγάλη, δείχνοντας, ότι η απειλή του κορωνοϊού είναι ακόμη υπαρκτή, προκαλώντας υψηλή αβεβαιότητα και επηρεάζοντας την καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννη Κεχρή, που έχει και τον γενικό συντονισμό της δράσης.

Ο κ. Κεχρής, μεταφέροντας μήνυμα του Περιφερειάρχη διεμήνυσε, ότι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι προληπτικές δράσεις της Περιφέρειας, με στόχο την ισχυροποίηση του τείχους προστασίας και την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας σε όλους τους πολίτες.

Παράλληλα, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που στελεχώνουν τα κινητά κλιμάκια του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και τους εξήρε για τον επαγγελματισμό και την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, καθώς και για τη συνολική συνεισφορά τους στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την αρχή της πανδημίας.

Ειδικότερα, δήλωσε: «Παρά την όποια διαφαινόμενη αποκλιμάκωση, η Αττική παραμένει σταθερά πρώτη στα νέα κρούσματα. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, με δεδομένη και την προαναγγελθείσα χαλάρωση των μέτρων,  να μην εφησυχάζουμε και να εντείνουμε τους ελέγχους σε όλες τους Δήμους».

220519_rapid_tests_2


«Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Περιφέρεια  Αττικής, συνεπώς,  παραμένουμε σε εγρήγορση, βοηθώντας στη συνολική ανάσχεση της μεταδοτικότητας του ιού και στην ουσιαστική ανίχνευση ενεργών κρουσμάτων, προκειμένου να οδηγούμαστε σε ασφαλέστερα επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με την εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας.  Συνεχίζουμε αποφασιστικά, για να νοιώθουν οι πολίτες κάθε γειτονιάς ήσυχοι και ασφαλείς».

Η προστασία της υγείας όλων των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση της Περιφέρειας και γι’ αυτό θα συνεχιστούν δυναμικά οι παρεμβάσεις για τον περιορισμό της διασποράς του ιού σε τοπικό επίπεδο.