Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διαγνωστικοί έλεγχοι Rapid test για covid 19 που διενεργηθήκαν στους δήμους Λυκόβρυσης-Πεύκης (23/2), Πεντέλης (24/2) και Ηρακλείου (25/2), από τα μεικτά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

220519_rapid_tests_4

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο δράσης προληπτικής πολιτικής για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Στους  χώρους διεξαγωγής των διαγνωστικών ελέγχων παρευρέθηκαν και οι Δήμαρχοι των ανωτέρων Δήμων, κ. Μαυρίδης και κ. Μπάμπαλος, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, αλλά  και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Μέλος  του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κεχρή για τη συνεισφορά τους.

Με αφορμή τις παραπάνω δράσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής δήλωσε τα εξής:  «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε προληπτικές πολιτικές, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, με ορατά αποτελέσματα και με μοναδικό στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών. Γνώμονάς μας, είναι η υγειονομική θωράκιση της Αττικής και η προστασία όλων των συμπολιτών μας.

220519_rapid_tests_3


Εξάλλου, με συντονισμένες ενέργειες και σε πλήρη συνεργασία με τους δήμους, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης  αξιοποιεί το εργαλείο της πρόληψης, δίνοντας έμφαση στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, με απώτερο στόχο να ενισχύσει το δίχτυ προστασίας των πολιτών, μεθοδικά, και εν τέλει να επιτύχει τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».