φωτογραφίαΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΡΗΣ

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Χειρουργός – Εντατικολόγος

Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Τομεάρχης Β4 ΝΟΔΕ

Γεννήθηκα το 1964 στην Αθήνα, μεγάλωσα στην Κηφισιά και από το 1998 κατοικώ στον Χολαργό. Κατάγομαι από τα Διρρεύματα Κονιστρών Ευβοίας και τη Λευκοχώρα Μεσσηνίας, από την πλευρά του πατέρα μου και της μητέρας μου αντίστοιχα.

Είμαι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική και εξειδικεύτηκα στο Τραύμα και τη Χειρουργική Εντατική Θεραπεία στην Αμερική. Με την ιδιότητα του Συνεργάτη Ερευνητή (ResearchFellow) έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard (Harvard Medical School), εμπλουτίζοντας περαιτέρω το επιστημονικό μου έργο με πολλαπλές δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια ιατρικά συνέδρια.

Έχω εργαστεί ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός στην Αγγλία, ενώ έως το 2005, εξάσκησα τη Γενική Χειρουργική και την Εντατική Θεραπεία ως Επιμελητής Χειρουργός – Εντατικολόγος στα νοσοκομεία «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» και «Ερρίκος Ντυνάν». Ακολούθως, διετέλεσα Διευθυντής & Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, καθώς και εξωτερικός συνεργάτης Γενικός Χειρουργός στον ιδιωτικό τομέα.

Από το 2015, κατέχω τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών / Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Αν. Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center».

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2006. Έκτοτε, εκλέγομαι ανελλιπώς Δημοτικός Σύμβουλος στον Χολαργό και στον μετέπειτα ενιαίο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, πρώτος σε ψήφους στη Δημοτική Ενότητα Χολαργού. Έχω διατελέσει Πρόεδρος των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Χολαργού, Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Χολαργού, Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Εθελοντικής Υπηρεσίας Δασοπροστασίας του Δήμου Χολαργού.