΄Εγκριση Σύμβασης Περιφέρειας Αττικής– Δήμου Αχαρνών Προϋπολογισμού 250.000 Ευρώ για αποκατάσταση Δημοτικού Γυμναστηρίουήπεδο Αχαρναϊκού)

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Κα Χρυσάνθη Κισκήρα σας ενημερώνει ότι:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Πέμπτη 5/9, εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών 250.000 ευρώ που προορίζεται για την αποκατάσταση του δημοτικού γυμναστηρίου του Δήμου Αχαρνών, το γήπεδο του Αχαρναϊκού.

Η άνοδος της τοπικής ομάδας του Αχαρναϊκού στο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής είχε σαν επακόλουθο να απαιτείται άμεσα η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χώρου ώστε να μπορεί η ομάδα να χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδό της στους αγώνες της συγκεκριμένης αναβαθμισμένης κατηγορίας.

Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες του Δήμου Αχαρνών αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο ‘’Αποκατάσταση ζημιών αγωνιστικού χώρου και ενίσχυση-επαύξηση του υφιστάμενου ηλεκτροφωτισμού του δημοτικού γυμναστηρίου (γήπεδο Αχαρναϊκού) λόγω μακροχρόνιας χρήσης’’.

Σκοπός του έργου, εκτός από την προφανή αναβάθμιση του γηπέδου ώστε να πληροί τις προδιαγραφές της κατηγορίας, είναι να προκαλέσει θετικά οφέλη στη μικροοικονομία της περιοχής αλλά και να εξοικονομηθούν πόροι το οποίο θα προκύψει μέσα από τη χρήση υλικών σύγχρονης τεχνολογίας, για την αποτροπή των διαρροών, κάτι που αποτελεί συχνό φαινόμενο λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου.

Ο Δήμος επιφορτίζεται με την εκτέλεση του έργου που θα πραγματοποιηθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του ενώ μετά την οριστική παραλαβή του χώρου, ο Δήμος είναι υπεύθυνος να αναλάβει τη συντήρησή του.

Ο χρόνος για την αποπεράτωση του έργου προσδιορίζεται στους 4 μήνες από την έναρξη κατασκευής.