Το «πράσινο» φως για την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης και ακολούθως υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, της κατασκευής ενός ενιαίου ποδηλατοδρόμου-πεζοδρόμου από την Καλλιθέα έως και τη Βούλα, δόθηκε μετά την υπογραφή του σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδη.

Το έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24.7 εκ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής, με τη συμβολή και του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, των οικείων Δήμων αλλά και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2025.

Ειδικότερα το αντικείμενο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα–Αστικός Περίπατος» αφορά το πρώτο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ειδικότερα την ενοποίηση της αστικής ακτογραμμής του Νομού Αττικής, μέσω ενός ενιαίου δικτύου πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου που εκτείνεται από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο του Δήμου Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης, διασχίζοντας έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης). Το εκτιμώμενο συνολικό μήκος είναι 13,5 χιλιόμετρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός σε σχετική δήλωσή του ανέφερε: «Με την υλοποίηση του έργου, θα δημιουργηθεί ένας αναβαθμισμένος ελεύθερος δημόσιος χώρος, που θα αποδοθεί στους πεζούς και τους ποδηλάτες όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής. Με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Πατούλη με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη μπαίνει στα σκαριά ένα εμβληματικό έργο για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, όπου περιλαμβάνεται και ο Δήμος Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης, το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με θετικό αντίκτυπο και στο φυσικό περιβάλλον βέβαια αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, θα λειτουργήσει θετικά και ως προς την προσέλκυση νέων οικονομικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Το σύνθημα της Περιφέρειας Αττικής και της διοίκησης Πατούλη: «Η Αττική αλλάζει – Η Αττική πρώτη» γίνεται με σταθερό βήμα πραγματικότητα».


01_askl_dimarxeio