Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη περιοχή Αύρα (Κάτω Σούλι), Μαραθώνα.

Άμεσα στο σημείο της πυρκαγιάς κατέφθασαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, κ. Κισκήρα Χρυσάνθη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κος Φουντάς Γεώργιος, καθώς και εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, συντονίζοντας τις δυνάμεις στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.Ταυτόχρονα μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας διέθεσε άμεσα  εννέα υδροφόρα οχήματα, σε ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που βρισκόταν στο συμβάν.

Επιπροσθέτως, με ενέργειες της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής  εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Αύρα και κινητοποιήθηκαν οι όμοροι Δήμοι της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας προς ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Την επόμενη μέρα με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, συγκροτήθηκε επιτροπή, αποτελούμενη από δύο μηχανικούς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και από ένα υπάλληλο του Δήμου Μαραθώνα, για την καταγραφή ζημιών σε κτίρια και επιχειρήσεις. Μέχρις στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η καταγραφή των ζημιών σε τριάντα ένα σπίτια.

Για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων (χρηματικά βοηθήματα) απαιτείται αίτηση εντός (1) μηνός από το συμβάν στην αρμόδια υπηρεσία, Δ/νση Πρόνοιας Δήμου Μαραθώνα, η οποία θα αποστείλει άμεσα το αίτημα στην αρμόδια Δ/νση Κοινωνικής Αντίληψης κ Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Εργασίας , για τη διάθεση σχετικής πίστωσης.

Στη συνέχεια με απόφαση Δημάρχου συγκροτούνται επιτροπές εκτίμησης των ζημιών και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής για τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις προθεσμίες υποβολής , καθώς επίσης και τα γενικότερα μέτρα αποκατάστασης που τους αφορούν.