Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση ενημέρωσης για την διαχείριση αποβλήτων με μεθόδους σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον με βάση τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, που διοργανώθηκε από στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

210924 augerinosΣτην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος. Καλεσμένοι από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα η NinaSankovic Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λουμπλιάνας από τη Σλοβενία και o Ανδρέας Κωνσταντίνου Δήμαρχος Αγλαντζιάς από την Κύπρο, μετέφεραν τις δικές τους εμπειρίες από την εφαρμογή της διαχείρισης απορριμμάτων και της κυκλικής οικονομίας στους Δήμους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω της ανακύκλωσης έχει πετύχει μικρότερο τέλος ταφής με οικονομικό όφελος 178.780 ευρώ για το 2019, αφού έχει κατορθώσει να εκτρέπει από την ταφή περίπου το 30% των σύμμεικτων οικιακών αποβλήτων που παράγονται στην πόλη. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, σε σχέση με το μέσο όρο της χώρας, το οποίο βρίσκεται περίπου στο 12%. Επίσης, έχοντας υιοθετήσει το τρίπτυχο ReduceReuseRecycle – Μείωση Επαναχρησιμοποίηση Ανακύκλωση, ο Δήμος ΒΒΒ φιλοδοξεί να μετατραπεί ως το 2050 σε Δήμο Μηδενικών Αποβλήτων (ZeroWaste).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ZIP 216,20 KB24/09/21 12:36:21