Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, του Δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και αρμόδιων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για σημαντικά έργα του Δήμου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε κυρίως η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των νευραλγικών για την πόλη αντιπλημμυρικών έργων, και κυρίως το έργο διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι, για το οποίο ο Περιφερειάρχης, όπως επισήμανε, έχει δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, να ολοκληρώσουν τάχιστα τις διαδικασίες για την άμεση επανεκκίνησή του. Οι εργασίες έχουν προσωρινά σταματήσει, όχι με υπαιτιότητα της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας στην περιοχή, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά το Δήμο και είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις όποιες δυσκολίες να το ολοκληρώσουμε τάχιστα».

photo-1000x667

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, κατά τη συζήτηση οριστικοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν βήματα καθώς και οι διαδικασίες για την άμεση συνέχιση του έργου και, προς αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε να συσταθεί ένα παρατηρητήριο της Περιφέρειας και του Δήμου, με στόχο την καθημερινή παρακολούθηση του έργου.

Σημειώνεται πως το έργο, προϋπολογισμού περίπου 20 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής.
Επίσης συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά έργα, όπως η κατασκευή παιδικού σταθμού στην πόλη, για το οποίο άμεσα πρόκειται να υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση, καθώς και έργα διευθέτησης ομβρίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός κατά την παρέμβασή του υπογράμμισε ότι: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε έργα νευραλγικής σημασίας για την περιοχή να επιταχυνθούν, με σκοπό την θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για ό,τι απαιτηθεί για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων υποδομής».