Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες στη Χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022). Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους και  θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής.

ggpp_kataigides

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις εντολές του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «EVA». Η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής έχει διενεργήσει όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και καθαρισμούς, τόσο των ρεμάτων όσο και των φρεατίων υδροσυλλογής στις περιοχές του δικτύου αρμοδιότητάς της, και βρίσκεται σε επιφυλακή. Επιπλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕΑΑ έχουν ενημερώσει σχετικά τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς της περιοχής για την προστασία και την αποφυγή των συνεπειών από πιθανή επικείμενη καταστροφή και βρίσκονται σε συνεργασία με τους υπόλοιπους κρατικούς φορείς για την έγκαιρη λήψη μέτρων πρόληψης και συντονισμού.

Τέλος, όλοι οι πολίτες προτρέπονται να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα αλλά και να αποφεύγουν την διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων. Ακόμα συνιστάται η αποφυγή διαμονής σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές.

Σχετικές οδηγίες Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

https://bit.ly/3DwRWiX

#EνημρωνόμαστεκαιΠροστατευόμαστε

#CivilProtectionAtticaRegion