Στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός με παγκόσμιο ενδιαφέρον και συμμετοχή χιλιάδων αθλητών από όλο τον κόσμο, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Την εκκίνηση κήρυξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά ενώ το μεγάλο αθλητικό γεγονός πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα.
Περισσότεροι από 60.000 δρομείς συμμετείχαν σε όλες τις αποστάσεις κατά μήκος της διαδρομής και στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων, από το σημείο εκκίνησης στο Μαραθώνα μέχρι τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πρώτος τερμάτισε ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής με 2:10.34, σπάζοντας το ρεκόρ που κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο συμπατριώτης του Κενυάτης Φέλιξ Κιπτσίρτσιρ με 2:10.37.
Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή, γιατρού και βαλκανιονίκη του μήκους Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός στο μήνυμά του επισήμανε: «Σήμερα ζήσαμε το μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Χώρα μας και ξεκινά από τον ιστορικό Μαραθώνα, τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Χαιρόμαστε που, παρά την τεράστια συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε και είχαμε μία άψογη διοργάνωση. Είναι εξέχουσα η σημασία του Αυθεντικού Μαραθωνίου, καθώς αποτελεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός που είναι γεμάτο συμβολισμούς για ειρήνη και ευγενή άμυλα και ταυτόχρονα έχει τις ρίζες του στον τόπο μας, διατηρεί το πνεύμα του αρχαίου Ελληνικού ιδεώδους και μας θυμίζει κάθε χρόνο το χρέος μας απέναντι στη μακραίωνη ιστορία της Πατρίδας μας».

photo1-1000x565

photo2-1-1000x674
photo3