28037

Την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου, ημερομηνία γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκου Ντυνάν, τίμησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) σε μια εξαίρετη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Οργανισμού στην Ελλάδα και η συμβολή του σε διεθνείς κρίσεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, καθώς και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, όλων των Αρχών, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Δημοσίων Φορέων της Χώρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος «για την πλούσια ανθρωπιστική δράση και τη βοήθειά τους προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό», καθώς και όλοι οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Οργανισμού, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός του Αντώνης Αυγερινός.


27995

Ιδιαίτερη τιμητική αναφορά έγινε και σε όσους συμβάλλουν και στηρίζουν συνολικά το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον ΕΕΣ για τη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών και για τη συγκέντρωση και μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης κατά την ομιλία του μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Τιμούμε την αδιάκοπη παρουσία και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πορεία των 145  ετών, που σπεύδει πάντα  να βοηθήσει σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Τα στελέχη και οι εθελοντές του ΕΕΣ βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας ανακούφισης των πολιτών και των  ευάλωτων ομάδων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, την πανδημία και τις καταστροφικές συνέπειες πολέμων, όπως αυτός που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Στις δύσκολες ώρες, που η φυσική ή η ανθρώπινη καταστροφή, η ασθένεια, η επιδημία, ανατρέπουν τις ζωές συνανθρώπων μας,  ο ερυθροσταυρίτης και η ερυθροσταυρίτισσα είναι το παράδειγμα του ήρωα ανάμεσά μας που μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε».


28003


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινό, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και φυσικά τους εθελοντές για το πολύ σπουδαίο έργο ανθρωπιστικής προσφοράς που επιτελούν. «Όλοι εμείς στην Περιφέρεια Αττικής, υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, συνεργαζόμαστε στενά και συνδράμουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό όπου απαιτείται και προσβλέπουμε σε μία ακόμη πιο εποικοδομητική διεύρυνση αυτής της συνεργασίας προς όφελος των συνανθρώπων μας».