photo1-2-1000x563

Με το σύνθημα Running out of time” (Μας τελειώνει ο χρόνος) ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου μία μοναδική σκυταλοδρομία για την Κλιματική Αλλαγή, παγκόσμιας συμμετοχής, από τη Γλασκόβη της Σκωτίας, που φιλοξένησε την Διάσκεψη Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή COP26 με τη συμμετοχή δρομέων, ποδηλατών και ιστιοπλόων, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω διαφόρων, ως επί τω πλείστον, Ευρωπαϊκών Χωρών και θα τερματίσει στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου στις 5 Νοεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί η νέα Διάσκεψη COP27.

photo2-1-1000x563-rotated

Η σκυτάλη έφτασε στην Ελλάδα στις 24 Οκτωβρίου ενώ σήμερα Πέμπτη 27, έφτασε στην Αττική, ξεκινώντας από τα Οινόφυτα για να καταλήξει στο Φάληρο, από όπου στη συνέχεια θα φύγει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο.


photo3-1000x563-rotated

Στην Παλλήνη η σκυτάλη έφτασε περίπου στις 12.45΄, στο ύψος του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου εκεί βρισκόταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός,  εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για να υποδεχθεί τους δρομείς, παρουσία του Δημάρχου Παλλήνης Θ. Ζούτσου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πολλών μαθητών από σχολεία της περιοχής, που συμμετείχαν με τις δικές τους αυτοσχέδιες αφίσες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σωτηρία του πλανήτη.


photo4-2-1000x896

Ο Αντιπεριφερειάρχης χαιρετίζοντας συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πόσο εύστοχο είναι αυτό το μήνυμα που μεταδίδεται από την Foundation for Environmental Education και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη με αυτήν την πραγματικά κολοσσιαία διοργάνωση σκυταλοδρομίας που περνάει από 18 χώρες και καλύπτει συνολικά 7.767 χιλιόμετρα από τη Σκωτία έως την Αίγυπτο. Σήμερα έχουμε την εξαιρετική χαρά να φιλοξενούμε τη σκυτάλη του παγκόσμιου μηνύματος για την σωτηρία του περιβάλλοντος εδώ στην Πατρίδα του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, καλωσορίζω όλους τους εκλεκτούς διοργανωτές και συμμετέχοντες στην ιστορική Γη της Αττικής. Στεκόμαστε δίπλα τους, δηλώνοντας απερίφραστα πως με πράξεις συστρατευόμαστε στον κοινό αγώνα για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου κόσμου, χωρίς περιβαλλοντική μόλυνση και διοξείδιο του άνθρακα. Στηρίζουμε τις δράσεις εκπαίδευσης της κοινωνίας και δουλεύουμε για τη συνεχή ενημέρωση, ιδίως των νέων, έτσι ώστε να αντιστρέψουμε την κατάσταση που επικρατεί. Το στοίχημα όμως είναι Παγκόσμιο και για το λόγο αυτό, υπερεθνικές διοργανώσεις όπως αυτή δίνουν πραγματικά την προστιθέμενη αξία που ο κοινός μας Αγώνας χρειάζεται».


photo5-1000x1106

Η «Running out of time» διοργανώνεται από την The World Relay Ltd και γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογική προσπάθεια πολλών εταίρων και υποστηρικτών. Στην Ελλάδα τη διοργάνωση συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως εκπρόσωπος του FEE. Ο συντονισμός περιλαμβάνει την απαραίτητη επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρειες και Δήμους, Αθλητικές Ομοσπονδίες, άλλες περιβαλλοντικές ΜΚΟ, την Ιδιωτική Πρωτοβουλία και τα ΜΜΕ.