Υπεγράφη η σχετική προγραμματική σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλο ανέγερσης του νέου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού στη Βούλα, χρηματοδότησης 2.1 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινού, του Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου Τεχνικών Έργων Δ. Γεωργιάκου και υπηρεσιακών στελεχών.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός θα έχει συνολική δυναμικότητα για πενήντα ένα (51) νήπια και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Αλεξάνδρας και Ηρακλειδών στον Δήμο Βούλας. Το κτίριο θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα ανωδομής και υπόγειο, ως εξής: ισόγειο 173 τ.μ., α΄όροφο 109,81τ.μ., β΄όροφο 85,79 τ.μ. και υπόγειο 282,81 τ.μ. με βοηθητικές και υποστηρικτικές χρήσεις, καθώς και τρεις (3) θέσεις στάθμευσης οχημάτων. Επιπλέον προβλέπεται ο εξοπλισμός και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου σε υποδομές προσχολικής αγωγής για τους μαθητές της περιοχής. Το κτίριο του παιδικού σταθμού μελετήθηκε με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή την επίτευξη ακόμη ενός ουσιαστικού βήματος για την υλοποίηση νέων σχολικών υποδομών επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής θέτει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία σύγχρονων και με ενεργειακές προδιαγραφές κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων που αφενός θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά και φιλικά για το περιβάλλον, αφετέρου θα διευκολύνουν την επάρκεια αιθουσών, ιδιαίτερα μετά και από την θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Συνολικά, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκ. ευρώ με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επιπλέον έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινός υπογράμμισε την βούληση της Περιφέρειας, κατόπιν και των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο Περιφερειάρχης, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των Δήμων για την δημιουργία ασφαλών και λειτουργικών σχολικών κτιρίων, με σύγχρονες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές.

ph1-1

ph2-2-1000x666