ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Κα Χρυσάνθη Κισκήρα σας ενημερώνει ότι:

Υπεγράφη χτες, από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, η σύμβαση για την κατασκευή αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Παιανίας, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του έργου που είχε δημοπρατήσει η Περιφέρεια Αττικής/ Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής ‘’Κατασκευή Δικτύων Απορροής Ομβρίων Υδάτων Δήμου Παιανίας Β’ Φάση’’. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 16.299.051,69 ευρώ και ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Οι εργασίες αφορούν:

  • Κεντρικό Συλλεκτήρα ΟΠ2 μήκους 1.169μ.
  • Δίκτυο Σωληνωτών Αγωγών Ομβρίων σε οδούς της εντός σχεδίου περιοχής του Δήμου Παιανίας, μήκους 27.270 μ, διαμέτρου από 500mm έως 2200mm, καθώς και φρεάτια επίσκεψης (660) και φρεάτια υδροσυλλογής (459)
  • Αγωγοί Ομβρίων στις οδούς Νικολογιάννη, Β.Σοφίας, Σπύρου Δήμα και Αναπαύσεως, μήκους 865 μ.
  • Έργα διευθέτησης στο Βόρειο Ρέμα Παιανίας σε μήκος 2.750 μ.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των υποδομών της Αττικής που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Το σημαντικό είναι ότι αξιοποιούνται κονδύλια αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ χωρίς να επιβαρύνεται ο πολίτης ή ο κρατικός προϋπολογισμός.

Αφού ολοκληρωθεί η Β’ Φάση του έργου, θα έχει επιτευχθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Παιανίας και θα έχει οριστικά αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πλημμυρών και των επακόλουθων ζημιών στις περιουσίες των κατοίκων.