ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Παλλήνη,   22-6-2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη

Δ/νση : 17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος

Παλλήνη,  Τ.Κ. : 15351

Τηλ.: 213 200 5103

Fax: 213 200 5105

E-mail: ant.anatolikis@patt.gov.gr

                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα: 9ο Forum της Αυτοδιοίκησης

Πλούσιος προβληματισμός για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη χώρα αναπτύχθηκε στο “9ο Forum της Αυτοδιοίκησης”, που διοργάνωσε η Ένωση Δημάρχων Αττικής με την ΠΕΔΑ το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Ιουνίου, στο Πόρτο Χέλι – Υδρα.

Οι προβληματισμοί και οι προτάσεις που συζητήθηκαν είχαν άμεσο αποδέκτη τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος αφού απεύθυνε χαιρετισμό, παρέμεινε και παρακολούθησε μέχρι το τέλος τις εργασίες του Forum!

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχης της Αυτοδιοίκησης κ. Τόνια Αντωνίου καθώς και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κων/νος Κατσίκης. Επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου δήλωσε ότι αυτή την περίοδο έχει ανοίξει ο διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση τόσο με το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, όσο και με το διάλογο για τον νέο Καλλικράτη όσο και για την αναθεώρηση του συντάγματος. Οι όποιες μεταρρυθμίσεις γίνουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας όλου του πολιτικού συστήματος, ακριβώς γιατί αποτελούν ρύθμιση για το διοικητικό μοντέλο της χώρας. Πρωτίστως όπως επισήμανε ο κ. Φιλίππου σε όλο το εγχείρημα θα πρέπει τον κύριο λόγο να έχει η ίδια η Αυτοδιοίκηση της χώρας!

9o Forum Αυτοδιοίκησης 1.jpg JPG 75,66 KB18/08/21 03:23:48
9o Forum Αυτοδιοίκησης 2.jpg JPG 56,73 KB18/08/21 03:23:49