Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθανάσιου Αυγερινού τελέστηκε ο κοινός αγιασμός του Ιδρύματος για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ν. Μάκρης και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Μάκρης

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιος Αυγερινός παρευρέθη στην τέλεση του κοινού αγιασμού στο Ίδρυμα για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» μαζί με τα ειδικά δημόσια σχολεία που στεγάζονται στους χώρους του Ιδρύματος, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Μάκρης & το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. Μάκρης.

            Η παρουσία του κ. Αθ. Αυγερινού ως εκπροσώπου της Περιφερείας Αττικής και του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη στο Ίδρυμα για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» είναι ουσιαστική και σηματοδοτεί την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα την οικογένεια  και το παιδί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθ. Αυγερινός κατά την παρουσία του στην τέλεση του αγιασμού αρχικά μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει ως προτεραιότητα της, την ενίσχυση της δημόσιας  εκπαίδευσης αλλά και την υιοθέτηση μιας νέας φιλοσοφίας, που στο επίκεντρο της είναι η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ζωής που θα σέβεται το περιβάλλον και το δικαίωμα όλων των πολιτών σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής την εκπόνηση ενός προγράμματος ενίσχυσης της σχολικής στέγης, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, την αναβάθμιση του σχολικού εξοπλισμού με νέους υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες και σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, την προώθηση κι υλοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους τομείς της ανακύκλωσης, της πρόληψης της υγείας, της πολιτικής προστασίας και του εθελοντισμού καθώς και τη διασφάλιση του δικαιώματος των μαθητών  να μετακινούνται  με ασφάλεια  από και προς το σχολείο τους. Εμπιστευόμαστε το λειτούργημα των εκπαιδευτικών και θα στηρίξουμε, την προσπάθεια  τους  για βελτίωση  των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων αλλά και την επιμόρφωση τους όπου κρίνεται απαραίτητο».

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Αθ. Αυγερινός δήλωσε ότι «η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των λεγόμενων «ευπαθών κοινωνικά ομάδων», προβάλλει ως άμεση προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής μέσα από μια σειρά έργων και δράσεων που αποσκοπούν στη στήριξη, την ενθάρρυνση, καθώς επίσης και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, προκειμένου να αποφευχθεί η περιθωριοποίηση και η απομόνωση τους. Τέλος, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2019-20 εξέφρασε τις ολόθερμες ευχές του σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για μια χρονιά γεμάτη δύναμη, πρόοδο και επιτυχίες».

Το μυστήριο του Αγιασμού, που τελέστηκε από τον Πατέρα Σπυρίδωνα της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας Ν. Μάκρης, πλαισίωσαν επίσης με την παρουσία τους η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παμμακάριστου Θεοτόκου, Αδελφή Ειρήνη Φρέρη, οι διευθυντές των σχολείων κ.κ. Χ. Παπαϊωάννου, Μ. Κωστοπούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος κ. Ν. Ρούσσος καθώς και μέλη της διοίκησης, επιστημονικό προσωπικό, παιδιά και κηδεμόνες.

IMG-2114.JPG JPG 388,77 KB18/08/21 08:30:07
IMG-2109.JPG JPG 309,42 KB18/08/21 08:30:09
IMG-2106.JPG JPG 280,59 KB18/08/21 08:30:10
IMG-2105.JPG JPG 394,97 KB18/08/21 08:30:11